Antena 3 CNN Externe Vezi care este cel mai ANTIPATIC lider european

Vezi care este cel mai ANTIPATIC lider european

Vezi care este cel mai ANTIPATIC lider european
Sursa foto: Foto: onsecurities.com
09 Mar 2012   •   08:34

Cancelarul german Angela Merkel este cel mai apreciat lider din Europa, în timp ce preşedintele francez Nicolas Sarkozy este cel mai nepopular, arată un sondaj realizat în Germania, Spania, Italia, Franţa şi Marea Britanie, prezentat de AFP.

Dacă Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel se bucură de o notorietate comparabilă în cele cinci ţări (93 la sută Merkel şi 92 la sută Sarkozy), preşedintele francez este apreciat de 33 la sută dintre europeni şi strânge 58 la sută dintre opiniile nefavorabile.

Cancelarul german este apreciată de 50 la sută dintre persoanele chestionate faţă de 41 la sută care îi sunt nefavorabile.



 Potrivit sondajului, David Cameron, premierul britanic, este cunoscut de 88 la sută dintre persoanele chestionate, iar rata părerilor pozitive este aproximativ aceeaşi cu cea a părerilor negative, respectiv de 44 la sută.

Şeful Guvernului italian Mario Monti este cunoscut de 74 la sută dintre persoanele chestionate, iar 36 la sută dintre ele au o părre bună despre el.

Sondajul a fost realizat de institutul BVA pentru cotidianul francez 20minutes, în Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia şi Spania, în perioada 20-29 februarie 2011, pe Internet.




 

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close