Antena 3 CNN Externe Vezi cum arată centrala de la Fukushima la un an după dezastru

Vezi cum arată centrala de la Fukushima la un an după dezastru

Vezi cum arată centrala de la Fukushima la un an după dezastru
Sursa foto: youtube.com
21 Feb 2012   •   16:48

Pentru a doua oară de la dezastrul nuclear de la 11 martie, centrala nucleară de la Fukushima a fost deschisă pentru o vizită a jurnaliştilor.

Muncitorii companiei japoneze Tokyo Electric Power (Tepco), i-au supravegheat pe jurnalişti pas cu pas în vizita acestora, care a avut ca scop observarea modului în care progresează lucrările de la Fukushima.

Jurnaliştii au purtat în cursul vizitei costume de protecţie, mănuşi cu două straturi, protecţii de plastic pentru încălţăminte şi plase pentru păr.De asemenea nu le-au lipsit măştile pentru respiraţie şi detectoarele de radiaţii. 

Preşedintele centralei din Daiichi, Takeshi Takahashi, nu a pierdut ocazia pentru a-şi cere încă odată scuze celor care au trebuit să îşi părăsească locuinţele pentru a evita expunerea la radiaţii.

"Ne pare foarte rău pentru neplăcerile pe care le-am creat cu accidentul. Curând se va împlini un an de la accident şi cel mai rău lucru este că nu am putut evacua toţi localnicii din casele lor şi toată ţara s-a temut de radiaţii”, a spus Takahashi.

Guvernul japonez a anunţat în luna decembrie un plan pentru dezafectarea centralei nucleare, dar a menţionat că va dura între 2 şi 3 decenii pentru a fi dezafectată în totalitate.

Centrala de la Fukushima a fost inundată la 11 martie 2011, provocând cea mai gravă catastrofă nucleară din ultimii 25 de ani, din cauza unui tsunami uriaş provocat de un cutremur de magnitudine 9.

 


×
Subiecte în articol: centrala Fukushima accident
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close