Antena 3 CNN Externe Vicepremier israelian: forţele aeriene sunt pregătite pentru războiul cu Iran şi Siria

Vicepremier israelian: forţele aeriene sunt pregătite pentru războiul cu Iran şi Siria

Vicepremier israelian: forţele aeriene sunt pregătite pentru războiul cu Iran şi Siria
Sursa foto: armata israeliana
11 Mai 2010   •   15:40

Vicepremierul israelian aprecia că forţele aeriene ale Israelului şi-au îmbunătăţit capacitatea de luptă şi acum sunt mai bine pregătite pentru un război cu Iran, considerat a fi un duşman periculos din cauza programului său nuclear.
Moshe Yaalon, fost şef militar, arăta că forţa aeriană are acum o rază de acţiune mai mare şi capacitate de alimentare, şi a realizat "o îmbunătăţire masivă în acurateţea informaţiilor."
El declara în cadrul unei conferinţe că aceleaşi atacuri aeriene pe care Israel le-a folosit contra teroriştilor de-a lungul graniţelor sale "pot fi folosite ...pentru un război contra armatei siriene convenţionale şi de asemenea pentru un război cu un stat precum Iran."
Yaalon este ministru al afacerilor strategice şi vicepremier. Ca general-locotenent, a fost şef de stat major al armatei israeliene în 2002-2005.
Israel consideră Iran a fi o ameninţare serioasă din cauza programului nuclear, a celui balistic dar şi din cauza referirilor dese ale liderilor săi la distrugerea Israelului.
De asemenea, Teheran sprijină militanţii Hezbollah şi Hamas .
Antena3.ro

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close