Antena 3 CNN Externe Vicepreşedintele SUA, în vizită în Ucraina pentru a discuta despre criza din estul ţării

Vicepreşedintele SUA, în vizită în Ucraina pentru a discuta despre criza din estul ţării

Vicepreşedintele SUA, în vizită în Ucraina pentru a discuta despre criza din estul ţării
20 Noi 2014   •   23:40

Vicepreşedintele american Joe Biden a sosit joi la Kiev pentru o vizită în timpul căreia este de aşteptat să fie discutată o eventuală furnizare de către Statele Unite de mijloace neletale suplimentare pentru forţele ucrainene, informează AFP.

Vineri, în timp ce Ucraina va marca prima aniversare de la începutul mișcării prooccidentale Maidan, Biden se va întâlni cu primul ministru Arseni Iaţeniuk şi apoi cu preşedintele Petro Poroşenko cu care va discuta, potrivit serviciilor sale, despre "violările grave încă în curs de către Rusia a acordului de la Minsk din 5 septembrie".

Kievul şi Occidentul acuză Moscova că îi sprijină militar pe separatiştii proruşi din estul Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte.

Acordul de la Minsk prevede o încetare a focului între armata ucraineană și rebeli dar el este acum încălcat zilnic.

Aproape o mie de persoane au fost ucise în Ucraina de la semnarea acestui acord, 13 victime pe zi în medie, a anunțat ONU joi. Aceasta ridică la 4.317 numărul morţilor de la începutul ostilităţilor în aprilie, aminteşte AFP.

Joi, Iațeniuk a declarat că speră într-un ajutor militar suplimentar american în timpul vizitei vicepreședintelui american.

De la începutul crizei, Washingtonul a anunţat un ajutor de 116 milioane de dolari pentru furnizarea de echipamente neletale forţelor de securitate ucrainene şi formarea lor.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Joe Biden
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close