Virusul Zika se extinde exploziv. Numărul persoanelor infectate a crescut dramatic

de S.T.    |    01 Feb 2016   •   09:42
Virusul Zika se extinde exploziv. Numărul persoanelor infectate a crescut dramatic Foto: captură foto Antena 3

Virusul Zika răspândeşte teamă printre femeile însărcinate din Brazilia. Faptul că nu există teste care să poată determina microcefalia din timpul sarcinii le sperie pe viitoarele mame care nu ştiu ce trebuie să facă să-şi protejeze copiii.

Columbia se alătură Braziliei în rândul ţărilor grav afectate de virusul Zika. Numărul persoanelor infectate a crescut dramatic de la o zi la alta iar acum trece de 20.000. De aceea, locuitorii unui oraş au început lupta împotriva ţânţarilor.

O echipă de cercetători susţine că are soluţia pentru oprirea răspândirii virusului Zika. Oamenii de ştiinţă au creat ţânţarii modificaţi genetic. Aceste insecte au o genă, pe care o transmit noilor generaţii de ţânţari şi care le provoacă moartea înainte de a ajunge la maturitate.

Deocamdată, lupta împotriva virusului Zika se concentrează asupra ţânţarilor care-l transmit. Dar mai multe laboratoare din lume încearcă să pună la punct un vaccin. Organizaţia Mondială a Sănătăţii le va coordona eforturile pentru ca vaccinul să apară cât mai repede.

Parteneri
x close