Antena 3 CNN Externe Se schimbă condițiile pentru viza de muncă din Marea Britanie. Ce salariu ar trebui să aibă migranții dacă vor să lucreze în Regat

Se schimbă condițiile pentru viza de muncă din Marea Britanie. Ce salariu ar trebui să aibă migranții dacă vor să lucreze în Regat

Condițiile pentru obținerea vizei de muncă în Marea Britanie se schimbă, întrucât se dorește reducerea migrației către Regat.

Se schimbă condițiile pentru viza de muncă din Marea Britanie. Ce salariu ar trebui să aibă migranții dacă vor să lucreze în Regat
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2023   •   20:44

În cadrul unui pachet de măsuri care ar duce la scăderea migrației este prevăzut inclusiv planul de creștere a salariului minim necesare pe care un lucrător străin trebuie să-l ia ca să fie eligibil pentru o viză de muncă.

Astfel, salariul minim pe care un muncitor străin calificat trebuie să-l câștige pentru a obține o viză va fi majorat semnificativ la aproximativ 38.000 de lire sterline pe an, față de 26.200 de lire, cât este în prezent, a anunțat ministrul de interne James Cleverly.

”Vom opri imigrația care subcotează salariul muncitorilor britanici”, a spus Cleverly, potrivit agenției de presă Reuters, citată de Hotnews.

În anul 2022, Marea Britanie a înregistrat o imigrație netă record: 606.000 oameni în plus. Oficiul Național de Statistică arată că aceștia au venit mai ales din afara Uniunii Europene.

Potrivit unui raport al ONS, anul trecut s-au înregistrat 1,2 milioane de sosiri în Marea Britanie şi 557.000 de persoane au părăsit ţara.

925.000 de persoane sunt din țări din afara Uniunii Europene, în timp ce pe locul doi se află cetățeni UE. Aceste cifre pun presiune pe guvernul conservator al Marii Britanii, care a promis să reducă imigrația și să ”preia controlul frontierelor” după Brexit.

Aceleași date arată că puțin peste 2.200 de persoane din UE au fost întoarse la frontieră în 2019, în primele trei trimestre, comparativ cu 11.600 în primele trei trimestre ale anului 2023.

România rămâne în continuare țara cu cel mai mare număr de oameni la intrarea în porturi și aeroporturi.

În 2019, Forța de Frontieră britanică a refuzat intrarea a 1.376 de români. În 2021, la un an după Brexit, a crescut la aproape 10.000 de refuzuri. În 2022, numărul românilor refuzați a scăzut la puțin sub 8.000.

În anul 2023 până în septembrie, numărul românilor cărora li s-a refuzat intrarea a scăzut la 5.683.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie viza munca
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close