Antena 3 CNN Externe Vlad Filat, premierul Repblicii Moldova, va efectua o vizită în Statele Unite

Vlad Filat, premierul Repblicii Moldova, va efectua o vizită în Statele Unite

Vlad Filat, premierul Repblicii Moldova, va efectua o vizită în Statele Unite
02 Dec 2009   •   09:48

Vlad Filat, premierul Repblicii Moldova se va întâlni cu Hillary Clinton, în cadrul unei vizite pe care o va efectua în Satele Unite în a doua parte a lunii ianuarie 2010, relatează Unimedia.md. Prim-ministrul moldovean va semna cu secretarul de stat american documentul programului ?Compact?, în valoare de 262 de milioane de dolari.

Consiliul director al Corporaţiei Provocările Mileniului a guvernului american a aprobat programul, asistenţa urmând a fi acordată pe parcursul a cinci ani sub forma unui grant. Programul are ca scop dezvoltarea economică, şi va ajuta la îmbunătăţirea infrastructurii de drumuri, dar şi la creşterea producţiei produselor agricole cu o valoare ridicată.


Agricultura şi transporturile sunt cele două domenii incluse în programul ?Compact?. În proiectul "Tranziţia la Agricultura Performantă", cu valoarea de 102 milioane de dolari, este prevăzută reabilitarea sistemelor de irigaţii de pe o suprafaţă de 15.000 de hectare, iar proiectul ?Reabilitarea drumurilor?, în valoare de 133 de milioane de dolari, presupune reabilitarea a 93 de kilometri a arterei Sărăţeni - Soroca, în direcţia Otaci, una dintre cel mai importante din nord-estul ţării. Vor fi alocate 27 de milioane de dolari pentru monitorizarea, evaluarea şi auditul programului ?Compact?.

"Doresc să vă asigur că vom depune eforturi în continuare pentru afirmarea ţării noastre pe plan internaţional ca un stat care se îndreaptă spre o dezvoltare economică durabilă, recunoaşte şi promovează valorile democratice şi libertăţile cetăţenilor", a precizat premierul, care a a mulţumit în acest fel administraţiei SUA pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în vederea dezvoltării economice.

Acordul ?Compact? a fost negociat la Washington în perioada 2-6 noiembrie 2009 de către un grup de negociatori condus de ministrul de Finanţe, Veaceslav Negruţă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vlad Filat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close