x close

Vladimir Putin a dezvăluit o armă ”invincibilă” a Rusiei. Ce face noua rachetă prezentată de liderul de la Kremlim

01 Mar 2018   •   19:26
Vladimir Putin a dezvăluit o armă ”invincibilă” a Rusiei. Ce face noua rachetă prezentată de liderul de la Kremlim

Rusia a dezvoltat o nouă rachetă balistică care este invincibilă, a declarat președintele Vladimir Putin, în discursul despre starea națiunii, ținut cu câteva săptămâni înaintea alegerilor, scrie BBC.

Noua rachetă a Rusiei poate ajunge oriunde în lume și este invincibilă, a asigurat Vladimir Putin. A fost un detaliu cheie al discursului președintelui Rusiei, care este așteptat să câștige ușor un nou mandat la prezidențialele din 18 martie.

Liderul de la Kremlin a folosit un clip video pentru a prezenta țării și lumii întregi noua armă care va fi capabilă să treacă fără probleme de scutul antirachetă din Europa.

Racheta cu încărcătură nucleară este una care zboară la mică înălțime, este greu de detectat și ”imposibil de oprit de orice sistem actual sau viitor de interceptare”, a spus Putin.

Dezvoltarea capacităților în domeniul Apărării a reprezentat un punct important al discursului lui Putin.

”Am adoptat 300 de noi modele de arme și am înzestrat forțele armate cu 18 noi tipuri de rachete balistice intercontinentale, două noi tipuri de rachete lansate de pe submarine, am contractat trei noi submarine nucleare”, a spus Putin.

El a mai spus că Rusia dezvoltă un focos nuclear mic care poate fi purtat de rachete de croazieră și drone submarine care pot purta la rândul lor astfel de focoase. 

Putin a mai afirmat joi că vrea să reducă de două ori nivelul de sărăcie "inadmisibilă" în Rusia în cursul următorilor şase ani, adică durata viitorului mandat pe care ar urma să-l obţină, fără surprize, la scrutinul din 18 martie.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Putin arma Rusia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati