Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin anunță că Rusia a găsit leacul pentru o boală necruțătoare

Vladimir Putin anunță că Rusia a găsit leacul pentru o boală necruțătoare

Vladimir Putin anunță că Rusia a găsit leacul pentru o boală necruțătoare
Sursa foto: sursa: kremlin.ru
14 Ian 2016   •   10:14

Presedintele rus, Vladimir Putin, sustine ca tara sa a dezvoltat un leac pentru virusul Ebola, malarie care a ucis mii de oameni in vestul Africii.

Insa Putin, care obisnuieste sa faca declaratii controversate, nu a divulgat nici numele medicamentului, nici ce rezultate a inregistrat, cine il fabrica sau daca s-au facut studii in acest sens, scrie The Guardian, preluat de Ziare.com.

"Avem vesti bune. Am dezvoltat un medicament impotriva Ebola, care s-a dovedit a fi foarte eficient in urma testelor, mai eficient decat tratamentele folosite pana acum la nivel mondial", a declarat Putin, citat de agentia RIA Novosti.

La randul sau, ministrul rus al Sanatatii, Veronika Skvortsova, a spus, in timpul unei intalniri guvernamentale cu Putin, ca Rusia a dezvoltat un vaccin care este "unic si nu are echivalent in lume".

Desi s-au facut numeroase incercari, in prezent nu exista un vaccin sau tratament autorizat pentru Ebola, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a dat liber la dezvoltarea in ritm rapid a unor medicamente pentru maladia letala.

Companiile farmaceutice nu au reusit sa dezvolte pana acum un vaccin care sa isi dovedeasca eficienta la nivel general. Nici numeroasele tratamente nu au dat pana acum semne ca ar functiona la toata lumea.

Epidemia de Ebola din tari aflate in vestul Africii a dus, din decembrie 2013, la moartea a peste 11.000 de oameni.

×
Subiecte în articol: Ebola
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close