Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin aruncă bomba: Rusia i-ar putea acorda azil lui Bashar al-Assad

Vladimir Putin aruncă bomba: Rusia i-ar putea acorda azil lui Bashar al-Assad

Vladimir Putin aruncă bomba: Rusia i-ar putea acorda azil lui Bashar al-Assad
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
12 Ian 2016   •   16:03

Rusia i-ar putea acorda azil lui Bashar al-Assad, dacă va fi nevoit să părăsească Siria, a sugerat Vladimir Putin într-un interviu pentru Bild, scrie The Guardian.

Președintele rus a declarat că este prematur pentru a discuta despre un eventual azil, însă a adăugat că Rusiei îi va fi mai ușor ”să-i ureze bun venit” lui Bashar al-Assad decât i-a fost atunci când l-a primit pe Edward Snowden, în 2013.

'Mai întâi, trebuie să i se dea posibilitatea poporului sirian să se pronunţe. Şi vă asigur că, dacă totul se va petrece democratic, poate că Al-Assad nu va trebui să părăsească ţara. Şi că nu va avea importanţă dacă este preşedinte sau nu', a adăugat Putin, în interviul pentru Bild. 'În primul rând, populaţia trebuie să poată vota şi apoi vom vedea dacă Al-Assad va trebui să plece din ţară dacă va pierde alegerile', a continuat preşedintele rus.

Deşi a recunoscut că Al-Assad 'a făcut mult rău în cursul conflictului', Putin a subliniat că acesta 'nu ar fi luat niciodată o asemenea amploare dacă nu ar fi fost alimentat din afara Siriei - cu arme, bani şi luptători'.

El a reiterat poziţia Rusiei de sprijin în favoarea preşedintelui Al-Assad, un demers care încearcă să evite scenariul unui stat eşuat ca în Libia. 'Nu vrem ca Siria să sfârşească precum Irakul sau Libia. Uitaţi-vă la Egipt: trebuie adusă o mare laudă preşedintele (Abdel Fattah al-) Sissi pentru că şi-a asumat responsabilitatea şi puterea într-o situaţie de urgenţă, pentru a stabiliza ţara', a explicat Putin.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Siria
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close