Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, după ce Joe Biden a spus că îl consideră criminal: Îi doresc sănătate

Vladimir Putin, după ce Joe Biden a spus că îl consideră criminal: Îi doresc sănătate

Preşedintele rus a reacţionat, joi, după ce liderul de la Casa Albă a fost întrebat într-un interviu dacă îl consideră "criminal" pe Vladimir Putin şi a răspuns afirmativ.

Vladimir Putin, după ce Joe Biden a spus că îl consideră criminal: Îi doresc sănătate
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    18 Mar 2021   •   14:55

Într-o videoconferinţă televizată, dedicată marcării anuale a anexării Crimeii în 2014, Vladimir Putin a spus că, atunci când l-a numit criminal, preşedintele SUA a exprimat ceea ce vede când se uită în sinea sa.

El a adăugat că îi doreşte "multă sănătate" lui Joe Biden, relatează Washington Post. "O spun fără ironie. Nu este o glumă", a precizat Putin.

"Deşi ei (americanii, n.r.) cred că suntem la fel ca ei, noi suntem diferiţi, avem un cod genetic şi cultural-moral diferit (...) Însă ştim să ne apărăm interesele şi vom lucra cu ei în domeniile de interes pentru noi şi în termeni pe care îi considerăm favorabili nouă. Iar ei vor trebui să ţină cont de asta", a completat liderul rus, potrivit Bloomberg.

Răspunsul lui Biden la întrebarea realizatorului emisiunii "Good Morning America" a determinat deja o primă reacţie diplomatică  Kremlinului, care şi-a rechemat ambasadorul la Washington, Anatoli Antonov, pentru "decizii privind relaţiile ruso-americane" aflate într-o situaţie "foarte proastă". 

Este prima reacţie de acest tip din partea Moscovei în mai bine de 20 de ani.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin: Lucrurile s-ar putea înrăutăţi în continuare

Antonov va părăsi sâmbătă capitala SUA iar ambasada rusă a spus într-o declaraţie că "situaţia actuală este rezultatul politicii deliberate duse de Washington care, în ultimii ani, a făcut efortul de a duce relaţia bilaterală într-un impas".

La rândul său, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a indicat că lucrurile s-ar putea înrăutăţi în continuare şi a avertizat că răspunsul Moscovei la spusele preşedintelui american va fi "foarte clar", fără a da detalii.

"Este clar că (Biden) nu doreşte normalizarea relaţiilor cu ţara noastră. Ne vom ghida după acest lucru de acum înainte", a spus Peskov.

Joe Biden, avertisment direct pentru liderul de la Kremlin

Avertismentul preşedintelui american a venit într-un interviu difuzat miercuri, în cadrul emisiunii "Good morning, America", a postului de televiziune ABC.

"Va plăti un preţ. Am avut o discuţie lungă şi a decurs relativ bine. Iar discuţia a început astfel: 'Mă cunoşti şi te cunosc. Dacă aflu că s-a întâmplat asta, să fii pregătit", a spus Biden, potrivit CNN.

Biden, întrebat dacă îl consideră "criminal" pe Putin: "Hmm. Da!"

Interviul difuzat de ABC a avut şi un alt moment surprinzător, în care realizatorul George Stephanopoulos l-a întrebat pe Joe Biden dacă îl consideră pe Vladimir Putin "un criminal".

Biden a ezitat puţin. "Hmm. Da", a fost răspunsul său.

Biden şi liderul de la Kremlin au avut prima convorbire telefonică în ianuarie anul curent. La momentul respectiv, Casa Albă a precizat că preşedintele american i-a pus omologului său rus în vedere un număr de probleme, inclusiv interferenţa Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA.

Alte subiecte notificate preşedintelui rus au fost atacul informatic asupra companiei de tehnologie Solarwinds, tentativa de asasinat prin otrăvire asupra liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, şi informaţii privind faptul că Rusia ar fi oferit recompense talibanilor pentru a ucide soldați SUA în Afganistan.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin criminal Joe Biden
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close