Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin vrea garanții că NATO nu se va extinde spre Est, în Ucraina

Vladimir Putin vrea garanții că NATO nu se va extinde spre Est, în Ucraina

În urma discuției purtate de cei doi șefi de stat, american și rus, Kremlinul a emis un comunicat de presă în care anunță ce doleanțe a avut șeful statului. Putin a cerut garanții că NATO nu se va extinde spre est, pe teritoriul Ucrainei.

Vladimir Putin vrea garanții că NATO nu se va extinde spre Est, în Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    07 Dec 2021   •   23:36

Marți, într-o conversație de două ore prin videocall, Joe Biden și Vladimir Putin au dezbătut mai multe probleme. Cea mai importantă dintre ele fiind situația de la granița Ucrainei.

Președintele Rusiei a cerut să nu se transfere responsabilitatea pentru escaladarea situației din jurul Ucrainei asupra Rusiei, a declarat marți serviciul de presă al Kremlinului, după discuțiile purtate de Putin cu omologul său american, Joe Biden.

„Vladimir Putin a subliniat că este inadmisibil să transfe responsabilitatea pe umerii Rusiei. NATO a făcut tentative periculoase de a utiliza teritoriul ucrainean şi a dezvolta potenţialul său militar la frontierele noastre şi de aceea Rusia are un interes serios pentru garanţii juridice fiabile care să excludă o extindere a NATO spre Est și desfășurarea sistemelor sale de arme ofensive în țările vecine cu Rusia”, a transmis Kremlinul, într-un comunicat, potrivit TASS.

Potrivit Kremlinului, discuțiile s-au centrat în principal pe subiecte legate de criza ucraineană și lipsa de progres în implementarea acordurilor de la Minsk din 2015, fiind singura bază a unui acord de pace în acea țară.

„Președintele rus a dat exemple concrete pentru a ilustra politica distructivă a Kievului, orientată către defalcarea totală a acordurilor de la Minsk și a acordurilor încheiate în formatul Normandiei. El și-a exprimat îngrijorarea serioasă cu privire la acțiunile provocatoare ale Kievului împotriva Donbass”, a spus Kremlinul.

Biden, la rândul său, a condamnat mișcările amenințătoare ale trupelor ruse în apropierea graniței cu Ucraina și a subliniat posibilele sancțiuni pe care Statele Unite și aliații săi ar fi gata să le impună în cazul unei escaladări a situației.

 

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden Alianţa Nord-Atlantică
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close