Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, ironie pe seama Acordului climatic: Să îi mulţumim lui Donald Trump, căci în Rusia e foarte frig

Vladimir Putin, ironie pe seama Acordului climatic: Să îi mulţumim lui Donald Trump, căci în Rusia e foarte frig

Vladimir Putin, ironie pe seama Acordului climatic: Să îi mulţumim lui Donald Trump, căci în Rusia e foarte frig
03 Iun 2017   •   19:54

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a glumit pe tema retragerii Statelor Unite din Acordul de la Paris, subliniind, râzând, că ruşii ar trebui de fapt să mulţumească Administraţiei Donald Trump pentru perspectiva încălzirii climei, întrucât la Moscova tocmai ninsese.

În contextul în care Acordul Paris prevede măsuri pentru menţinerea valorii medii a creşterii temperaturilor pe plan mondial sub 2°C, liderul de la Kremlin a glumit că decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a se retrage din Tratatul climatic ar putea fi bună pentru Rusia.

„Noi, aici, nu prea simţim creşterea temperaturilor", a spus Vladimir Putin, în glumă, la Forumul economic de la Sankt-Petersburg.

„Cred că ar trebui să îi mulţumim preşedintelui Trump... Pentru că la Moscova a nins astăzi, iar la Sankt-Petersburg a plouat, este extrem de frig. Îl putem învinovăţi pe Trump şi imperialismul american pentru orice. Este vina lor. Dar nu o vom face", a spus Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass.

Donald Trump, preşedintele SUA, a anunţat joi seară decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, cerând modificarea tratatului.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Donald Trump Rusia frig
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close