Antena 3 CNN Externe Amenințări de la Kremlin. Vladimir Putin: Marina rusă poate efectua „lovituri imprevizibile” în caz de nevoie

Amenințări de la Kremlin. Vladimir Putin: Marina rusă poate efectua „lovituri imprevizibile” în caz de nevoie

Marina rusă poate detecta orice inamic şi poate lansa o „lovitură imprevizibilă”, dacă este necesar, a declarat, duminică, preşedintele Vladimir Putin, conform Reuters.

Amenințări de la Kremlin. Vladimir Putin: Marina rusă poate efectua „lovituri imprevizibile” în caz de nevoie
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    25 Iul 2021   •   15:05

"Suntem capabili să detectăm orice inamic sub apă, deasupra apei, în aer şi, în caz de nevoie, să lansăm o lovitură imprevizibilă împotriva acestuia", a spus Putin, în cadrul unei parade de ziua marinei, la Sankt Petersburg.

Declaraţia președintelul Rusiei vine după un incident petrecut în Marea Neagră, luna trecută, când Rusia a anunţat că a tras focuri de avertizare pentru a alunga din apele Crimeei o navă de război britanică.

Federația Rusă a anexat Crimeea de Ucraina în 2014, dar Marea Britanie şi majoritatea lumii recunosc peninsula ca parte a Ucrainei, nu a Rusiei.  

Putin a declarat luna trecută că Rusia ar fi putut scufunda nava de război britanică HMS Defender, fără să înceapă al treilea război mondial, şi a declarat că Statele Unite au jucat un rol în „provocare”.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Federatia Rusa
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close