Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin nu are adversar la prezidenţiale: 70% dintre ruşi intenţionează să-l voteze

Vladimir Putin nu are adversar la prezidenţiale: 70% dintre ruşi intenţionează să-l voteze

Vladimir Putin nu are adversar la prezidenţiale: 70% dintre ruşi intenţionează să-l voteze
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Mar 2018   •   18:44

Preşedintele în exerciţiu Vladimir Putin este creditat cu 69% din intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale de duminică din Rusia, potrivit ultimului sondaj oficial autorizat înainte de scrutin, a anunţat luni institutul rus VTsIOM, relatează AFP.

„Candidatul Vladimir Putin se situează cu mult înaintea celorlalţi şapte candidaţi, cu 69% din intenţiile de vot”, potrivit sondajului realizat prin telefon în perioada 5-9 martie, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Valeri Fiodorov, directorul institutului de sondare a opiniei publice.

Contracandidaţii preşedintelui în exerciţiu sunt creditaţi cu 7-8% din intenţiile de vot în cazul candidatului Partidului Comunist, Pavel Grudinin, 5-6% pentru ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski, 1-2% pentru vedeta de televiziune apropiată de opoziţia liberală Ksenia Sobciak şi în jur de 1% pentru veteranul liberal Grigori Iavlinski şi pentru naţionalistul Serghei Baburin. Omul de afaceri Boris Titov şi un alt candidat comunist, Maxim Suraikin, sunt aproape de zero în intenţiile de vot.

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close