Vladimir Putin pune la îndoială teoria referitoare la schimbările climatice. Ipoteza suprinzătoare lansată de liderul de la Kremlin

de A.M.P    |    30 Mar 2017   •   21:19
Vladimir Putin pune la îndoială teoria referitoare la schimbările climatice. Ipoteza suprinzătoare lansată de liderul de la Kremlin Foto, Agerpres

 Preşedintele rus, Vladimir Putin, a pus la îndoială joi contribuţia omului la schimbările climatice, afirmând că încălzirea globală nu a fost provocată de emisiile de gaze cu efect de seră, transmite AFP. 

''Încălzirea a început în anii 1930'', a spus Putin în timpul unui forum privind Arctica la Arhangelsk, în Marele Nord rus, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea publică. 

''La acea vreme nu existau asemenea factori antropologici cum sunt emisiile, dar încălzirea deja începuse'', a afirmat preşedintele rus, care a apreciat ca ''imposibil'' de oprit acest fenomen, ce ar putea fi legat, potrivit lui, ''de cicluri globale pe Terra''. 

''Problema este de a ne adapta'', a spus liderul de la Kremlin. 

Aceste declaraţii intervin în timp ce preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat marţi un decret prin care se dispune revizuirea unei măsuri-cheie a predecesorului său, Barack Obama, cu privire la climă, ce impunea centralelor termice reduceri drastice ale emisiilor de gaze cu efect de seră. 

Trump a promis, de asemenea, o renaştere a industriei cărbunelui din SUA, al doilea cel mai mare emiţător de gaze cu efect de seră după China.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close