Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin reînvie un megaproiect lansat de Stalin

Vladimir Putin reînvie un megaproiect lansat de Stalin

Vladimir Putin reînvie un megaproiect lansat de Stalin
Sursa foto: foto: kremlin.ru
18 Oct 2017   •   13:09

Președintele rus Vladimir Putin a sugerat că țara sa ar dori să construiască o legătură de transport rutier între insula rusă Sahalin și insula japoneză Hokkaido, relatează joi agenția DPA

Există deja planuri de construcție a unui pod care să lege Sahalin de Rusia continentală, a declarat Putin, joi la un forum economic în orașul port Vladivostok, potrivit comentariilor sale difuzate de mass-media de stat.

Putin, care s-a întâlnit la acest forum cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe, a mai spus că legătura de transport rutier Sahalin-continent ar putea fi extinsă la Hokkaido.

Oficiali ruși au sugerat anterior că un pod sau un tunel ar putea lega Sahalin și Hokkaido, pe o distanță de aproximativ 40 de kilometri.

Printre altele, Abe a declarat la forum că este timpul pentru Rusia și Japonia să semneze un tratat de pace care să încheie oficial conflictul dintre Uniunea Sovietică și Imperiul Japoniei, care a sprijinit naziștii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Această încheiere oficială a conflictului nu a avut loc în parte din cauza tensiunilor legate de refuzul Moscovei de a retroceda insule din Arhipelagul Kurile ocupate de Uniunea Sovietică în timpul războiului.

În ultimii ani, Rusia a încercat să își consolideze legăturile economice cu Japonia, inclusiv colaborarea în Kurile, pe fondul unei reorientări spre Est în timp ce relațiile Moscovei cu Uniunea Europeană s-au deteriorat din cauza crizei din Ucraina.

Abe a notat că Rusia și Japonia au înregistrat mai multe progrese în anumite domenii anul trecut decât în anii 70, potrivit comentariilor difuzate de agenția de presă de stat rusă TASS.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close