Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin se implică în conflictul din Transnistria. "Cetăţenii trebuie să decidă singuri ce vor"

Vladimir Putin se implică în conflictul din Transnistria. "Cetăţenii trebuie să decidă singuri ce vor"

Vladimir Putin se implică în conflictul din Transnistria. "Cetăţenii trebuie să decidă singuri ce vor"
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Apr 2014   •   12:56
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a cerut Republicii Moldova şi Ucrainei să ridice imediat blocada impusă Transnistriei, relatează Interfax, în pagina electronică.

"Este o problemă serioasă - Transnistria. Acolo locuiesc mulţi cetăţeni ruşi, care sunt pentru Rusia. Oamenii au propria viziune faţă de viitor. Trebuie să avem un dialog cu R.Moldova şi Ucraina", a declarat preşedintele rus, citat de portalul Unimedia.

Liderul rus consideră că locuitorii din Transnistria trebuie să îşi decidă singuri viitorul, adăugând că Rusia va continua dialogul cu Republica Moldova şi Ucraina în cadrul formatului 5+2.

"Trebuie să intensificăm formula 5+2. Trebuie urgent să scoatem blocada R.Moldova şi Ucrainei. Cetăţenii care locuiesc în Transnistria trebuie să decidă singuri ce vor", a precizat Putin, citat de portalul moldovean.

Ambasadorul rus la UE: Rusia nu are intenţia de a anexa Transnistria

Preşedintele rus a mai declarat că "speră foarte mult" să nu fie nevoit să trimită armata rusă în Ucraina, unde în estul ţării se confruntă forţele amate ucrainene şi insurgenţii proruşi, relatează AFP.

Transnistria cere Moscovei să îi recunoască independenţa, pentru ca apoi să se poată alipi la Rusia. Decizia a fost luată de Sovietul Suprem al Transnistriei, care va trimite o scrisoare în acest sens Dumei de stat şi lui Vladimir Putin.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că rezolvarea conflictului din Transnistria este o prioritate pentru Occident.

Ministerul Afacerilor Externe din România şi-a exprimat la rândul său îngrijorare privind votul Sovietului Suprem de la Tiraspol.

 

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close