Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: Situaţia politică din Republica Moldova este aproape ca cea din Kîrgîzstan

Vladimir Putin: Situaţia politică din Republica Moldova este aproape ca cea din Kîrgîzstan

Vladimir Putin: Situaţia politică din Republica Moldova este aproape ca cea din Kîrgîzstan
Sursa foto: putin
22 Mai 2010   •   18:41

Premierul rus, Vladimir Putin, a comparat sâmbătă situaţia politică instabilă din Republica Moldova cu cea din Kîrgîzstan, răspunzând unei întrebări despre discuţiile bilaterale pe care le-a avut cu premierul moldovean Vlad Filat, potrivit Russia Today.

"În ceea ce priveşte Republica Moldova, suntem conştienţi că situaţia sa politică nu este încă stabilită. Aceasta poate nu este la fel de acută ca în Kîrgîzstan, dar am văzut că este aproape ca în Kîrgîzstan", a declarat Putin. Anterior, el ceruse autorităţilor de la Bişkek să pună capăt perioadei de incertutidine în care se află ţara.

"Am vrea să avem graniţe calme în jurul Rusiei, dar şi o situaţie politică şi economică pozitivă în ţările vecine, deoarece toate acestea au impact asupra noastră. De aceea vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ne ajuta vecinii, inclusiv Republica Moldova", a adăugat premierul rus.

Putin s-a întâlnit vineri seara cu premierul moldovean Vlad Filat, cu care a discutat despre problemele bilaterale, respectiv despre importul de vin moldovesc şi înregistrarea cetăţenilor moldoveni în Rusia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Vlad Filat
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close