x close

Vladimir Putin trage un semnal de alarmă! Fostele republici din URSS, potenţiale ţinte ale unor atacuri teroriste

de A.M.P    |    05 Apr 2017   •   14:46
Vladimir Putin trage un semnal de alarmă! Fostele republici din URSS, potenţiale ţinte ale unor atacuri teroriste 482 Foto: Agerpres

Fiecare membru al Comunităţii Statelor Independente reprezintă practic o potenţială ţintă a unor atacuri teroriste, a declarat miercuri preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni la Moscova cu şefii serviciilor de securitate din CSI, scrie presa rusă, potrivit Agerpres.

"Vedem că situaţia, din păcate, nu se îmbunătăţeşte. Şi cea mai elocventă dovadă a acestui lucru sunt recentele evenimente tragice din Sankt-Petersburg. Ca urmare a unui act terorist, au murit oameni şi sunt mulţi răniţi", a spus Putin. 

În afară de terorism, a subliniat şeful statului rus, există multe alte ameninţări la adresa membrilor CSI (fostele republici din URSS, cu excepţia ţărilor baltice, Georgiei şi Ucrainei), precum crima organizată, traficul de droguri, corupţia şi "influenţa forţelor externe asupra situaţiei politice interne". 

În acest context, Vladimir Putin a subliniat că serviciile secrete din spaţiul CSI cooperează în mod eficient, remarcând între altele faptul că această reuniune este aniversară, întrucât în urmă cu 25 de ani a fost semnat un acord în cadrul CSI privind cooperarea serviciilor secrete în domenii de interes major. 

Un atentat terorist comis de un kamikaze a avut loc luni la Sankt-Petersburg, soldat cu cel puţin 14 morţi şi 50 de răniţi, conform celui mai recent bilanţ. Presupusul autor al atacului ar fi Akbarjon Djalilov, născut în 1995 în Kârgâzstan - fostă republică sovietică din Asia Centrală. Potrivit autorităţilor kârgâze, tânărul de 22 de ani locuia în Rusia din 2011 şi avea cetăţenie rusă.

Comunitatea Statelor Independente este o organizație regională formată din 10 din cele 15 foste republici federale ale Uniunii Sovietice, excepțiile fiind cele trei țări baltice: Estonia, Letonia și Lituania, precum și Georgia (→2008) și Ucraina (→2014).

 

Citeşte mai multe despre:

terorism Moscova Vladimir Putin
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati