Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski cere un "răspuns ferm" la atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk

Volodimir Zelenski cere un "răspuns ferm" la atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut un "răspuns ferm la nivel mondial", după atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk, în urma căruia 50 de persoane, inclusiv 5 copii, au murit.

Volodimir Zelenski cere un "răspuns ferm" la atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    09 Apr 2022   •   08:36

Într-un discurs din noaptea de vineri spre sâmbătă, el a calificat atacul asupra gării din Kramatorsk drept o "crimă de război", relatează Mediafax.

Volodimir Zelenski a declarat că "întârzierea furnizării de arme Ucrainei, orice refuz, nu poate însemna decât că politicienii în cauză doresc să ajute mai mult conducerea rusă decât pe noi".

"Aceasta este o altă crimă de război a Rusiei, pentru care toți cei implicați vor fi trași la răspundere", a declarat el, potrivit CNN.

Zelenski a confirmat rapoartele anterioare ale șefului administrației militare din regiunea Donețk, potrivit cărora cel puțin 50 de persoane au fost ucise în atac, inclusiv cinci copii.

"La fel ca masacrul de la Bucea, precum și multe alte crime de război rusești, atacul cu rachete asupra Kramatorsk trebuie să fie una dintre acuzațiile aduse la tribunal, ceea ce se va întâmpla cu siguranță", a spus el.

Președintele ucrainean a spus că "toate eforturile lumii" vor fi îndreptate pentru a stabili minut cu minut "cine a făcut ce, cine a dat ordinele, de unde a venit racheta, cine a dat ordinul și cum a fost coordonată lovitura".

Ministerul rus al Apărării, susţine, potrivit cotidianului Le Figaro, că armata ucraineană a lansat deliberat o rachetă asupra gării din Kramatorsk.

Cel puţin 50 de oameni au fost ucişi în atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei.

Numărul morților în urma tirului cu rachete asupra gării din Krmataorsk - unde mii de civili ucraineni așteptau să se poată evacua din calea războiului -  a crescut la 50.

Anunțul a fost făcut de Pavlo Kirilenko, șeful administrației militare din regiunea Donețk.

Într-o actualizare pe Telegram, Kirilenko a menționat că 50 de persoane au murit, dintre care cinci copii.

Oficialul ucrainean a precizat că 12 dintre victime au murit după ce au fost transportate la spital.

"Numărul atât de mare de victime este efectul atacului forțelor de ocupație ruse, care au tras cu rachete balistice Tocika-U asupra gării Kramatorsk. 98 de persoane au fost transportate la spital. Ne așteptăm ca alte victime să solicite ajutor medical în următoarele 1-2 zile, astfel că numărul victimelor se va schimba constant", a indicat Kirilenko.

Potrivit acestuia, 16 copii, 46 femei și 36 bărbați au ajuns la spital

Rusia și Ucraina, dispuse să poarte noi discuții

Într-o altă evoluție a situației, un oficial de la Ankara anunță că reprezentanții Ucrainei și Rusiei doresc să se întâlnească în Turcia.

Kyiv Independent, care citează Al Arabiya, relatează că, potrivit oficialului, "atât Rusia cât și Ucraina doresc să poarte discuții în Turcia, dar sunt departe de a fi căzut de acord pe un text comun", după masacrul populației civile la Bucha, atribuit forțelor Moscovei.

De la începutul invaziei, Rusia și Ucraina au mai purtat negocieri în Turcia, la inițiativa conducerii de la Ankara, însă fără rezultate concrete.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Kramatorsk
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close