Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, prima reacţie după ce Curtea Internaţională de Justiţie a dispus ca Rusia să-şi înceteze acţiunile militare în Ucraina

Volodimir Zelenski, prima reacţie după ce Curtea Internaţională de Justiţie a dispus ca Rusia să-şi înceteze acţiunile militare în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat miercuri, într-un mesaj postat pe Twitter, ordonanţa prin care Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a dispus ca Rusia să-şi înceteze acţiunile militare în Ucraina.

Volodimir Zelenski, prima reacţie după ce Curtea Internaţională de Justiţie a dispus ca Rusia să-şi înceteze acţiunile militare în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Silvia Preda    |    16 Mar 2022   •   18:59

"Ucraina a obţinut o victorie completă în acest caz împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie. CIJ a ordonat oprirea imediată a invaziei", scrie el.

"Ordonanţa este constrângătoare în virtutea dreptului internţaional", a mai scris Zelenski.  

Volodimir Zelenski: "Rusia trebuie să se conformeze imediat"

Potrivit preşedintelui ucrainean, "ignoarea ordonanţei va izola Rusia şi mai mult".

Curtea de la Haga a decis: Rusia trebuie să oprească atacurile în Ucraina

Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a decis astăzi că Rusia trebuie să oprească imediat atacurile în Ucraina.

"Federaţia Rusă trebuie să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean", a transmis Joan Donoghue, judecătoarea preşedintă a CIJ, al cărei sediu este la Haga.

Curtea Internaţională de Justiţie arată că Rusia trebuie de asemenea să garanteze că toate forţele aflate sub controlul său sau pe care le susţine nu mai continuă operaţiunea militară.

Ucraina a acuzat Rusia de încălcarea Convenţiei din 1948 privind genocidul şi a cerut curţii să ordone încetarea imediată a ostilităţilor.

Rusia condiţionează o întâlnire dintre Putin şi Zelenski de încheierea unui acord

Rusia anunţă că este dispusă să organizeze un summit între preşedintele Vladimir Putin şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, dar a precizat că nu trebuie să fie o "întrevedere de dragul întrevederii".

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Volodimir Zelenski Haga
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close