Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, discuții telefonice cu Ursula von der Leyen și Charles Michel

Volodimir Zelenski, discuții telefonice cu Ursula von der Leyen și Charles Michel

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a conversat telefonic atât cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cât și cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Volodimir Zelenski, discuții telefonice cu Ursula von der Leyen și Charles Michel
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    04 Mar 2022   •   18:48

Liderul de la Kiev a transmis, în postări pe Twitter, că discuțiile s-au concentrat pe asigurarea centralei nucleare atacate de ruși. De asemenea, Zelenski a abordat și tema aderării țării sale la Uniunea Europeană.

”Am discutat cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Am informat-o cu privire la terorismul nuclear al agresorului. Prevenirea acesteia este sarcina noastră comună”, a scris președintele Ucrainei.

”S-a discutat despre întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei. Pe ordinea de zi a fost și problema apartenenței Ucrainei la Uniunea Europeană”, a adăugat acesta.

Într-un mesaj separat, șeful statului vecin transmite că o discuție asemănătoare a fost purtată și cu Charles Michel: ”am continuat dialogul cu președintele Consiliului European. Sarcina noastră comună este să asigurăm Zaporojie, producția critică și infrastructura. S-au discutat modalități de implementare, precum și creșterea sancțiunilor împotriva Rusiei. Am ridicat problema apartenenței Ucrainei la Uniunea Europeană”.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close