Antena 3 CNN Externe Vreme extremă în Europa. Temperaturi de 40 de grade şi incendii de vegetaţie

Vreme extremă în Europa. Temperaturi de 40 de grade şi incendii de vegetaţie

Vreme extremă în vestul Europei. Franţa, Spania şi Portugalia se confruntă cu un val de caniculă atipic pentru luna iunie. În Franţa 23 de departamente sunt sub cod portocaliu de temperaturi ridicate. Şi în Spania şi Portugalia temperaturile au depăşit 40 de grade. Iar odată cu temperaturile ridicate au apărut şi incendiile de vegetaţie. Potrivit meteorologilor, episodul canicular precoce va persista până la sfârşitul săptămânii.

Vreme extremă în Europa. Temperaturi de 40 de grade şi incendii de vegetaţie
Sursa foto: Antena 3 - lapping/Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2022   •   17:41

În Franţa au fost deja doborâte mai multe recorduri de temperatură pentru această perioadă a anului.

Cod portocaliu de temperaturi ridicate, în Franţa

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru 23 de districte franceze din centrul şi sudul ţării.

Au apărut şi primele incendii de vegetaţie. Pompierii s-au luptat deja cu flăcările în 24 de focare apărute în sudul ţării.

"În ce priveşte vegetaţia şi starea acesteia, putem spune că avem o lună, o lună şi jumătate în avans faţă de sezonul clasic. Condiţiile meteo sunt cele care dictează modul cum vor evolua lucrurile", spune Jerome Jallet, comandant pompieri.

În unele zone, râurile au secat din cauza căldurii excesive.

Meteorologii fancezi spun că până la finalul săptămânii căldura va persista în centrul şi sudul ţării şi se va extinde şi către nord.

În Spania, temperaturile au ajuns şi la 40 de grade Celsius

Şi în Spania temperaturile sunt cu mult mai mari decât ar fi normal la jumătatea lunii iunie.

În Catalunia, Navarra şi Zamora pompierii încearcă să stingă mai multe focare de incendiu care au afectat deja mii de hectare de pădure.

De temperaturi apropiate de 40 de grade au parte şi locuitorii şi turiştii din Madrid. Oamenii spun că nu au unde să se ascundă de căldură.

Portugalia se confruntă cu ploi puternice

În timp ce Franţa şi Spania se sufocă la 40 de grade, Portugalia se confruntă cu vreme extremă. O ploaie cu grindină a acoperit totul cu un strat de gheaţă în zona Bairrada din vestul ţării.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close