Antena 3 CNN Externe Zeci de morţi după ce o maşină capcană a explodat în Damasc

Zeci de morţi după ce o maşină capcană a explodat în Damasc

Zeci de morţi după ce o maşină capcană a explodat în Damasc
07 Noi 2012   •   11:40

O maşină capcană a explodat, ieri, într-un cartier majoritar sunnit, din capitala Siriei, Damasc, zeci de oameni fiind ucişi sau răniţi grav.

Activiştii din opoziţie spun că atacul a survenit după ce o explozie avusese loc cu câteva ore în urmă, în cartierul populat de minoritatea alawită, cea care susţine regimul lui Bashar al-Assad.

Ultima bombă a fost plasată într-un taxi, parcat lângă o moschee din carierul muncitoresc al-Qadam. Clădirile au fost grav afectate, zeci de oameni fiind încă prinşi sub dărâmături.

"Mulţi oameni erau în apartamentele lor. Eforturile de salvare sunt îngreunate din cauza unei pene de curent. Există un spital de stat în zonă, dar ne e frică să ducem răniţii acolo de teamă să nu fie lichidaţi", a spus pentru Reuters, Abu Hamza al-Shami, un membru marcant al Opoziţiei.

Atacurile cu bombă, dintre sectele religioase din Siria, au escaladat în ultimele 19 luni. Luna trecută, câteva bombe au fost detonate pe timpul sărbătorii musulmane Eid al-Adha, în vecinătatea unor moschee din cartierele sunnite ale Dammascului. Şi atunci, atentatele s-au soldat cu uciderea a zeci de persoane.

×
Subiecte în articol: Siria Bashar al-Assad
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close