Antena 3 CNN Externe Zelenski îl acuză pe Macron că i-a cerut Ucrainei să facă concesii privind suveranitatea sa

Zelenski îl acuză pe Macron că i-a cerut Ucrainei să facă concesii privind suveranitatea sa

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut Ucrainei să facă concesii privind suveranitatea sa pentru a-l ajuta pe liderul rus Vladimir Putin să salveze aparenţele, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zelenski îl acuză pe Macron că i-a cerut Ucrainei să facă concesii privind suveranitatea sa
de Alexandra Ionescu    |    13 Mai 2022   •   19:04

Într-un interviu acordat postului italian de televiziune RAI Zelenski a fost întrebat despre comentariile lui Macron de luni, în care a avertizat că Europa trebuie să evite să-l umilească pe Putin.

"Vrem ca armata rusă să plece de pe teritoriul nostru - nu suntem pe teritoriul rusesc. Nu îl vom ajuta pe Putin să salveze aparenţele plătind cu teritoriul nostru. Asta ar fi nedrept", a spus Volodimir Zelenski adăugând că Ucraina nu va recunoaşte niciodată anexarea Crimeii de către Rusia.

Macron căuta "în zadar" "o cale de ieşire pentru Rusia", a spus Zelenski. Paluatul Elysée a respins acuzaţiile lui Zelenski. "Preşedintele Republicii nu a discutat niciodată nimic cu Vladimir Putin fără acordul preşedintelui Zelenski şi nu i-a cerut niciodată preşedintelui Zelenski vreo concesie.

El a spus întotdeauna că depinde de ucraineni să decidă termenii negocierilor lor cu ruşii", a declarat vineri un oficial al palatului Elysée, potrivit Mediafax care citează Politico.

×
Parteneri
Părintele Cleopa: Care este cea mai mare pomană de moşii de vară
x close