Antena 3 CNN High Tech 27 de ani de detenţie pentru un român care a înşelat pe eBay

27 de ani de detenţie pentru un român care a înşelat pe eBay

27 de ani de detenţie pentru un român care a înşelat pe eBay
21 Noi 2008   •   05:13

Un român, descris de procurorii americani ca fiind liderul unei reţele ce a escrocat mii de licitatori de pe eBay de cinci milioane de dolari a fost condamnat la 27 de ani de închisoare.
Adrian Florin Fechet, de 39 de ani, a primit astfel una dintre cele mai lungi sentinţe pentru o infracţiune economică, au apreciat procurorii.
Judecătorul districtual John W. Darrah a dat sentinţa după ce a descoperit că Fechet era liderul schemei ilegale şi nu şi-a asumat responsabilitatea pentru infracţiuni.
Fechet era implicat şi în activităţi privind furtul de identitate. Acuzarea a arătat că multe dintre victimele infractorului român licitaseră şi pierduseră pe eBay, primind ulterior mesaj de la ?vânzător? că li se acordă o a doua şansă. Mesajele însî nu veneau de la eBay, ci de la alţi membri ai reţelei, din România.
Cumpărătorii profitau de această a doua şansă şi expediau bani către membri ai reţelei aflaţi în Statele Unite, care la rândul lor trimiteau grosul banilor în România. Evident, cumpărătorii nu primeau nimic în schimb. Fechet este una dintre cele 21 de persoane acuzate în acest caz.
Trei sunt fugari, dar restul au primit sentinţe între 2 şi 10 ani.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: eBay
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close