Antena 3 CNN High Tech Acer va lansa în 2010 netbook-uri cu sistemul de operare Google Chrome

Acer va lansa în 2010 netbook-uri cu sistemul de operare Google Chrome

Acer va lansa în 2010 netbook-uri cu sistemul de operare Google Chrome
02 Dec 2009   •   09:52

Google a anunţat la jumătatea lunii noiembrie propriul sistemul de operare, Chrome, destinat celor care îşi petrec cea mai mare parte a timpului pe Internet. Potrivit prezentării de atunci, SO-ul Google de tip open source ar urma să fie disponibil peste un an.

Iată însă că au apărut deja informaţii despre instalarea SO-ului pe netbook-uri, micile computere portabile, mai devreme, anul viitor. Mai mult, www.i4u.com speculează că, printre primele care vor beneficia de Chrome OS, ar putea fi netbook-ul Dell mini 10v. De asemenea, Acer plănuieştesă lanseze netbook-uri cu Chrome OS în a douoa jumătate a anului 2010.

Potrivit JT Wang, şeful Acer, crede că Acer va fi prima companie care va comercializa netbook-uri cu sistemul de operare Chrome.

Sistemul de operare Google Chrome este de tip open source şi se bazează în primul rând pe aplicaţii web. Întreaga experienţă are loc în cadrul browser-ului web şi nu există aplicaţii convenţionale aşa cum au desktop-urile obişnuite. Prin urmare utilizatorii nu vor avea de-a face cu instalarea SO-ului sau updatarea programelor.

În al doilea rând, având în vedere că toate aplicaţiile sunt "live" având în vedere că fac parte din browser-ul cu acelaşi nume, există beneficii majore în privinţa securităţii, potrivit aceleiaşi surse. Spre deosebire de sistemele de operare tradiţionale, SO-ul Chrome nu are încredere în aplicaţiile rulate de computerul fiecăruia. Fiecare dintre aplicaţii se află într-o spaţiu de securitate ceea ce îngreunează infectarea cu viruşi a calculatorului.

Mai multe despre Google Chrome OS, în clipul de mai jos



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sistem de operare netbook
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close