Antena 3 CNN High Tech Android a atins 500 de milioane de activări chiar înainte de lansarea iPhone 5

Android a atins 500 de milioane de activări chiar înainte de lansarea iPhone 5

Android a atins 500 de milioane de activări chiar înainte de lansarea iPhone 5
Sursa foto: Foto: macleans.ca
de N.B.    |    13 Sep 2012   •   13:55

Android, sistemul de operare pentru dispozitivele mobile realizat de Google, a atins o cifră istorică, 500 de milioane de activări, chiar în ziua în care Apple prezenta cel mai aşteptat produs al anului de pe piaţa electronicelor, noul iPhone 5.

În noaptea de marţi spre miercuri, Andy Rubin, şeful diviziei dedicate mobilelor a companiei Google a anunţat pe contul său de Twitter că s-au depăşit 500 de milioane de activări Android, cu o creştere de 1,3 milioane pe zi, informează IT Pro Portal.

Cifra este o îmbunătăţire faţă de cele 900.000 de activări zilnice din iunie, sau cele 850.000 de activări pe zi din luna februarie a acestui an.

Performanţa a fost anunţată de directorul executiv al Google, Eric Schmidt, care a declarat în cadrul evenimentuliu Motorola Razr de săptămâna trecută că baza de date a utilizatorilor Android a ajuns la 480 de milioane, dar se apropie de 500 rapid.

"Sistemul Android a creat un eco-sistem la scală globală. De aceea Google are nevoie ca Motorola să fie parte din acesta", a spus Schmidt la eveniment. Lansarea noilor Motorola Razr a fost primul eveniment realizat de Google şi Motorola împreună, după finalizarea preluării din mai.

×
Subiecte în articol: Android sistem de operare Google
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close