Antena 3 CNN High Tech eBay va plăti daune pentru un client păcălit

eBay va plăti daune pentru un client păcălit

eBay va plăti daune pentru un client păcălit
Sursa foto: ebay
08 Apr 2010   •   11:16

Siteul de licitaţii online eBay trebuie să plătească 16.000 de euro ca daune unui utilizator care nu a primit lingourile de aur pe care le-a cumpărat de pe site de la un vânzător fraudulos. O decizie a unui tribunal a stabilit vina siteului în acest caz.
Austriacul înşelat a cumpărat un kilogram de aur de la compania germană ML Agentur prin eBay în septembrie 2007, dar nu a mai primit lingorurile după ce a făcut plata.
ML Agentur, care are un dosar deschis în Germania pentru fraudă, de atunci şi-a declarat falimentul.

eBay a catalogat compania ca fiind "un vânzător puternic", anume un vânzător de foarte mare încredere, potrivit propriilor criterii ale siteului, în pofida plângerilor, în special legate de timpul de livrare.

Prin obligarea eBay să plătească 16.463 euro, tribunalul a stabilit că eBay era la curent cu trecutul ML Agentur înainte de tranzacţia cu lingoul de aur şi de aceea se face vinovată de neglijenţă.

Siteul de apărare a drepturilor consumatorilor www.falle-internet.de declara că decizia tribunalului din Sankt Poelten este prima de acest gen care afecteată faimosul site.
ML Agentur a raportat vânzări lunare de peste 400.000 euro în 2007, din care eBay ar fi primit un procent.

Ziarul austriac Die Presse cita unii critici eBay care subliniau că siteul nu este foarte strict în controlarea vânzătorilor , pentru a fi sigur că încasează comisioanele.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: eBay daune
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close