Antena 3 CNN High Tech Facebook anunţă schimbări importante. Ce vrea să facă Mark Zuckerberg

Facebook anunţă schimbări importante. Ce vrea să facă Mark Zuckerberg

Facebook anunţă schimbări importante. Ce vrea să facă Mark Zuckerberg
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
22 Sep 2017   •   08:26

Mark Zuckerberg a transmis un mesaj video în care promite mai multă transparenţă în ceea ce priveşte reclamele din cadrul reţelei, vizate fiind în primul rând postările propagandistice.

În  Statele Unite se cercetează modul în care Rusia s-ar fi implicat în alegerile locale de anul trecut, în urma cărora Donald Trump a devenit preşedinte. Parte a acestui scandal o constituie reclamele politice cumpărate de anumite organizaţii ruseşti în timpul alegerilor.

Potrivit News.ro, Facebook a recunoscut că o misterioasă companie rusească a cheltuit 100.000 de dolari în timpul alegerilor din 2016 pe reclame politice care au targetat cetăţeni americani. Nu se ştie dacă acesta a fost singurul caz, cert este că Facebook nu a dat şi alte exemple.

Legea electorală din Statele Unite interzice cetăţenilor şi organizaţiilor străine să investească bani pentru a influenţa alegerile.

În lumina acestor evenimente, Facebook a anunţat că va oferi comisiilor de anchetă ale Congresului american informaţiile pe care le deţine şi că va lua măsuri pentru creşterea transparenţei reclamelor politice cumpărate la nivel global în cadrul propriei reţele de socializare.

În mesajul său, care a fost transmis live, Mark Zuckerberg promite că orice utilizator va putea vedea ce pagină a cumpărat reclama afişată. Mai mult, utilizatorii vor putea vedea toate campaniile derulate de o pagină, precum şi audienţele vizate de reclamele respective.

“Nu putem împiedica amestecul de orice fel al tuturor guvernelor din lume. Dar le putem îngreuna sarcina”, a spus Mark Zuckerberg.

×
Subiecte în articol: Facebook schimbari reclame Campanie alegeri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Român, împușcat și ucis de polițiștii din Viena, după ce i-a atacat cu un topor
x close