Antena 3 CNN High Tech Google a anunţat oficial sistemul de operare Chrome (VIDEO)

Google a anunţat oficial sistemul de operare Chrome (VIDEO)

Google a anunţat oficial sistemul de operare Chrome (VIDEO)
20 Noi 2009   •   21:21

Google a anunţat joi sistemul de operare Chrome, destinat celor care îşi petrec cea mai mare parte a timpului navigând pe Internet. SO-ul Google va fi disponibil peste un an şi este de tip open source, ceea ce înseamnă că poate modificat de oricine doreşte acest lucru. Google susţine că sistemul de operare se bazează în primul rând pe aplicaţii web. Întreaga experienţă are loc în cadrul browser-ului web şi nu există aplicaţii convenţionale aşa cum au desktop-urile obişnuite, se arată pe blogul oficial Google. Prin urmare utilizatorii nu vor avea de-a face cu instalarea SO-ului sau updatarea programelor.

În al doilea rând, având în vedere că toate aplicaţiile sunt ?live? făcând parte din browser-ul cu acelaşi nume, există beneficii majore în privinşa securităţii, potrivit aceleiaşi surse. Spre deosebire de sistemele de operare tradiţionale, SO-ul Chrome nu are încredere în aplicaţiile rulate de computerul fiecăruia. Fiecare dintre aplicaţii se află într-o spaţiu de securitate ceea ce îngreunează infectarea cu viruşi a calculatorului. De fiecare dată când este pornit computerul, Chrome OS verifica integritatea codului sistemului de operare. Dacă sistemul este compromis, el este astfel conceput încât să se restarteze.



Mai mult, Google susţine că a pus accent pe viteza de lucru a SO-ului. Acest lucru este posibil prin eliminarea oricărui proces care nu este necesar, optimizând foarte multe operaţiuni şi rulând tot ceea ce este posibil în paralel. Acest lucru se traduce, potrivit Google, în pornirea computerului şi accesarea Internetului în doar câteva secunde. ?Obsesia noastră pentru viteză merge până la componentele de hardware, pentru a obţine cea mai bună experienţă pentru SO-ul Google?, se arată pe blogul Google.

Sistemul de operare Google va fi disponibil pentru consumatori de anul viitor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google sistem de operare
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close