Antena 3 CNN High Tech Bucharest Tech-Week. Cât costă gadgetul care traduce din română în 80 de limbi şi invers

Bucharest Tech-Week. Cât costă gadgetul care traduce din română în 80 de limbi şi invers

Gadgeturi de ultimă generaţie sunt prezentate zilele acestea în Capitală, la Bucharest Tech Week. Printre marile atracţii sunt aparatul care traduce instant în 80 de limbi, încuietoarea inteligentă şi o aplicaţie de consultaţii medicale online.

Bucharest Tech-Week. Cât costă gadgetul care traduce din română în 80 de limbi şi invers
de Cristi Popovici    |    19 Mai 2021   •   11:49

 Vasco Translator M3 este gadgetul minune prin care turiştii se pot plimba oriunde în lume, fără să mai aibă grija barierei lingvistice. Dispozitivul, de mărimea unui mp3 Player, traduce în timp real 80 de limbi, înclusiv din limba română.

Gadgetul a fost testat şi de reporterii Antena 3 la deschiderea Bucharest Tech-Week, eveniment care anul acesta se desfăşoare exclusiv în mediul online pe techweek.ro.

În timpul probelor, translatorul portabil s-a descurcat remarcabil la traducerea din limba română în spaniolă, greacă sau italiană. De asemenea, traduce din toate aceste limbi în limba română.

Preţul acestui dispozitiv, pe site-ul producătorului este 1389 de lei şi poate fi folosit inclusiv ca instrument de învăţare a unei limbi străine. El este prevăzut cu o cartelă SIM care îi oferă utilizatorului conectare pe viaţă la internet, pentru efectuarea traducerilor.

Alte dispozitive prezentate la Bucharest Tech-Week sunt încuietoarea inteligentă, care poate fi activată prin intermediul telefonului mobil, senzorul care opreşte apa dacă locuinţa se inundă şi aplicaţia care pune în contact medici şi pacienţi din toată lumea. Nu trebuie decât ca pacientul să se logheze, iar consultaţia care este prevăzută şi cu un tarif este video. Până acum în aplicaţie s-au inscris 200 de medici. 

 "Această aplicație oferă asigură accesul direct la cei mai buni medici din România sau străinătate atunci când au nevoie de o consultație medicală, fie ca au o afecțiune acută sau cronică și care trebuie monitorizare. Pacientul plătește acel tarif cu ajutorul cardului.

O consultaţie video costă intre 200 și 500 de lei, în funcție de durata. Cele pe chat pot fi gratuite", a explicat Florin Hozoc, CEO companie IT.

Festivalul tehnologiei și inovaţiei durează pana pe data de 23 mai, pe techweek.ro.

×
Subiecte în articol: Tech-Week
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close