Antena 3 CNN High Tech Windows Phone 7, prezentat oficial. Telefoane şi amănunte despre noul SO Microsoft (FOTO)

Windows Phone 7, prezentat oficial. Telefoane şi amănunte despre noul SO Microsoft (FOTO)

Windows Phone 7, prezentat oficial. Telefoane şi amănunte despre noul SO Microsoft (FOTO)
Sursa foto: Foto: en.akihabaranews.com
12 Oct 2010   •   09:26

Microsoft a lansat luni Windows Phone 7, înlocuitorul Windows Mobile. Noul sistem de operare pentru telefoane inteligente provoacă deja controverse, entuziasm dar şi critici, relatează Akihabaranews.com. Printre informaţiile despre noul SO este prezentată mai jos şi o listă cu telefoanele care îl utilizează, întocmită de cei de la Engadget.com.

Live Tiles

Schimbările se văd chiar de la ecranul de start. Live Tiles sunt ?uşor personalizabile şi actualizate constant?, aşa cum susţine Microsoft. Prin intermediul acestora, cele mai importante informaţii sunt la îndemâna utilizatorului: email-uri, întâlniri, ştiri, anunţuri despre vreme şi multe altele.

Ies în evidenţă două minusuri importante: nu există multitasking sau copy/paste. Se pare totuşi că este pregătit un update pentru instalarea acestor elemente indispensabile.

htc_wp7_673

Social networking

Adunate sub umbrela unei singure aplicaţii (cărora Microsoft le spune hub-uri) - ?People?, apare profilul Facebook împreună cu numerele de telefon şi adresele de email, permiţând utilizatorului să formeze un număr de telefon, să posteze un mesaj pe Facebook, să-şi schimbe statusul Windows Live, etc ? toate într-o singură aplicaţie. Singurul care lipseşte din această listă este Twitter.

Internet şi aplicaţii

Pentru navigarea pe internet este folosit tot Internet Explorer. Windows Phone 7 are, de asemenea, Office, Outlook şi un calendar integrat, mult superior versiunii oferite de iPhone. Este oferită şi o funcţie de căutare, prin intermediul motorului Bing.

lgwp7_452

Gaming: Xbox LIVE

Hub-ul de jocuri este de fapt serviciul Xbox LIVE. Cele mai probabile jocuri care ar putea fi încercate de utilizatori sunt Bejeweled Live sau produse EA precum Sims 3 sau Need for Speed. Se poate juca şi online.

Media player: Windows Zune

Hub-ul de muzică şi video este denumit Zune HD. Pot fi ascultate melodiile preferate, radio FM, podcast-uri, urmări seriale TV şi filme.

Microsoft intenţionează să-şi creeze propriul iStore, un loc de unde pot fi cumpărate laolaltă: muzică, clipuri, aplicaţii, jocuri, toate achitate prin intermediul facturii de telefon.

dell_samsung_wp_7_523

Camera foto a unui telefon cu Windows Phone 7, poate realiza fotografii chiar şi când handset-ul este blocat.

Dacă Microsoft va corecta problemele cu inexistenţa funcţiei copy/paste, sau integrarea Twitter, atunci ar putea fi un rival de temut pentru SO-urile Apple şi Google, mai ales că acum este mai uşor de utilizat, iar estetica este net superioară precedentului sistem de operare.

asus_wp_7_452

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: sistem de operare smartphone
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close