Antena 3 CNN International News Trei case prăbușite și patru avariate, după o explozie violentă, în Italia. Cel puțin trei morți, șase persoane dispărute, printre care și o gravidă

Trei case prăbușite și patru avariate, după o explozie violentă, în Italia. Cel puțin trei morți, șase persoane dispărute, printre care și o gravidă

Cel puțin trei persoane au murit și alte 6 sunt date dispărute, în Italia. Trei clădiri s-au prăbușit și alte patru au fost avariate după o explozie puternică.

Trei case prăbușite și patru avariate, după o explozie violentă, în Italia. Cel puțin trei morți, șase persoane dispărute, printre care și o gravidă
Sursa foto: Twitter/ Paul Bacon
de Cerasela Stafie    |    12 Dec 2021   •   10:35

Incidentul s-a petrecut în localitatea Ravanusa, duminică dimineața, potrivit serviciului de pompieri italian Vigili del Fuoco și agenției de știri ANSA.

Echipele de urgență au descoperit cadavrul unui bărbat în timp ce căutau supraviețuitori sub dărâmături, a declarat serviciul de pompieri Vigili del Fuoco pe contul său oficial de Twitter. Alte două cadavre au fost găsite ulterior.

Două femei au fost salvate până acum, potrivit pompierilor. Printre persoanele dispărute se află și o femeie însărcinată, care urma să nască în câteva zile.

Autoritățile italiene au declarat că prăbușirea clădirilor a avut loc în urma unei explozii cauzate de o scurgere mare de gaz. Trei case au fost distruse și alte patru au fost deteriorate, potrivit ANSA.

"Gazul s-a acumulat fie în subteran, fie într-un mediu închis. Activarea liftului ar fi putut declanșa și explozia", ​​a declarat comandantul pompierilor din Agrigento, Giuseppe Merendino, citat de ANSA.

„În următoarele câteva zile vom efectua investigații mai detaliate”, a spus el, adăugând „cert este că o astfel de explozie este un eveniment excepțional”.

Echipe ale pompierilor din Agrigento, Palermo și Catania, ale Crucii Roșii, ale Protecției Civile, ale poliției și ale carabinierilor se află la fața locului, încercând să găsească oamenii dispăruți.

×
Subiecte în articol: Italia explozie prabusire
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close