Antena 3 CNN International News Ce ascunde anunțul lui Evgheni Prigojin, care a spus că-și retrage mercenarii de la Bahmut

Ce ascunde anunțul lui Evgheni Prigojin, care a spus că-și retrage mercenarii de la Bahmut

Evgheni Prigojin, liderul grupării ruse de mercenari "Wagner", a declarat că forțele sale vor părăsi orașul Bahmut, pe care încearcă să îl captureze din vara anului trecut. 

Ce ascunde anunțul lui Evgheni Prigojin, care a spus că-și retrage mercenarii de la Bahmut
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mai 2023   •   09:24

Prigojin a precizat că mercenarii se vor retrage miercuri, 10 mai, din cauza pierderilor grele și a aprovizionării insuficiente cu muniție.

El a cerut responsabililor militari de la Moscova să înlocuiască trupele Wagner din oraș cu forțe ale armatei regulate.

Anterior anunțului, Prigojin a publicat o înregistrare video cu el însuși într-un câmp plin de cadavre ale combatanților Wagner uciși în luptele de la Bahmut.

Citește și: Evgheni Prigojin s-a filmat lângă mercenari Wagner morţi în timp ce ţipă şi îi înjură pe Serghei Şoigu şi Valeri Gherasimov

El i-a acuzat de moartea luptătorilor săi pe ministrul rus al Apărării, Seghei Șoigu, și pe Șeful Statului Major General al armatei ruse, Valeri Gherasimov, care ar fi blocat aprovizionarea cu muniție a trupelor "Wagner".

În replică la aceste evoluții din zona Bahmut, ucrainenii consideră că șeful "Wagner" își retrage oamenii din oraș din cauza pierderilor mari, generate de tacticile defectuoase, nu din cauza lipsei de muniție.

Ucrainenii semnalează că, de fapt, combatanții "Wagner" își întăresc pozițiile pentru a încerca să preia complet orașul înainte de data de 10 mai.

Presa internațională notează, la rândul său, că ministrul Serghei Șoigu a efectuat o inspecție a nivelului de pregătire a trupelor menite să susțină forțele ruse angajate în război, într-un aparent răspuns la criticile lui Evgheni Prigojin.

Foto: Combatanți Wagner la Bahmut, aprilie 2023

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close