Antena 3 CNN International News Un atlet de top, printre victimele care au murit pe munte în ultra-maratonul fatal din China

Un atlet de top, printre victimele care au murit pe munte în ultra-maratonul fatal din China

Un alergător chinez de top se numără printre cei 21 de oameni care au murit pe traseul unei curse de 100 de kilometri, în nord-vestul Chinei, după ce au fost expuși la fenomene meteo severe.

Un atlet de top, printre victimele care au murit pe munte în ultra-maratonul fatal din China
de Adrian Iclozan    |    23 Mai 2021   •   17:43

Este vorba despe atletul Liang Jing (foto), membru de vârf al comunității alergătorilor pe potecă din Hong Kong.

Jing este menționat drept "unul dintre cei mai buni atleți de ultra-anduranță din lume" de către grupul Hong Kong 100 Ultra Marathon, arată CNN.

El participa în mod regulat la cursa anuală de alergare pe potecă din Hong Kong, pe distanța de 100 de kilometri și s-a clasat pe poziția a doua în ultimii doi ani.

În cursa fatală de sâmbătă, din districtul Gansu, cei 172 de participanți au fost expuși vântului intens, grindinei și ploii înghețate, în condițiile în care cei mai mulți dintre sportivi au început cursa în șort și tricou.

Autoritățile spun că fenomenele meteorologice severe au provocat o scădere rapidă a temperaturii ambientale până la aproximativ 6 grade Celsius, însă temperatura resimțită în mod real a fost mult mai scăzută, din cauza vântului puternic.

Cursa a fost anulată și a fost declanșată o operațiune masivă de căutare, la care au participat peste 1.200 de salvatori ajutați de drone cu camere termice și sisteme de detecție.

Au supraviețuit 151 dintre cei 172 de sportivi care au luat startul sâmbătă. Dintre supraviețuitori, 8 au suferit răni ca urmare a hipotermiei și au fost transportați la spital.

×
Subiecte în articol: Liang Jing ultra-maraton China
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close