Antena 3 CNN International News Beijingul investighează gigantul de car-sharing, Didi, pe motive de securitate cibernetică

Beijingul investighează gigantul de car-sharing, Didi, pe motive de securitate cibernetică

Gigantul chinez de ride-sharing Didi Global Inc a avertizat luni că decizia autorităţilor de reglementare de la Beijing de a elimina aplicaţia sa din magazinele de aplicaţii din China i-ar putea afecta veniturile, în timp ce alte firme chineze listate recent în SUA sunt investigate pe motive de securitate cibernetică

Beijingul investighează gigantul de car-sharing, Didi, pe motive de securitate cibernetică
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    05 Iul 2021   •   12:31

Administrația ciberspațială a țării, care a dezvăluit ordinul duminică, a declarat că Didi colectează ilegal informațiile personale ale utilizatorilor.

Aplicația a fost suspendată la două zile după deschiderea unei investigații și la mai puțin de o săptămână după debutul firmei la bursa de la New York.

Gigantul care are Apple, SoftBank, Tencent și Uber printre investitorii săi și a depus cererea de ofertă la sfârșitul lunii trecute, a primit ordin să facă modificări pentru a se conforma reglementărilor chineze în materie de protecție a datelor.

Momentan, cei 600 de milioane de utilizatori ai aplicaţiei vor putea să folosească Didi în condiţiile în care instalaseră anterior platforma. Însă noii clienţi nu vor putea folosi serviciul până când compania nu va adresa temerile autorităţilor cu privire la date.

Într-un comunicat, Didi a spus că și-a eliminat aplicația din diferite magazine de aplicații și a început „remedieri”. De asemenea, a spus că s-a oprit înregistrarea de noi utilizatori sâmbătă.

Beijingul a anunţat decizia pe 4 iulie, la câteva zile după ce Didi a completat o ofertă publică iniţială (IPO) de 68 de miliarde de dolari pe piaţa de capital din New York.

Evenimentul a marcat unul dintre cele mai mari IPO-uri din ultimii ani din Statele Unite, marcând cea mai recentă listare a unei companii chineze pe bursele americane.

Vineri, acțiunile Didi au scăzut cu 5% după anunțul investigației, astfel încât capitalizarea bursieră se ridică la 75 miliarde de dolari.

Listarea a fost efectuată pe 30 iunie, cu o zi înainte ca Partidul Comunist Chinez să îşi celebreze aniversarea de 100 de ani.

Soarta aplicaţiei va afecta în mod direct rezultatele celui mai mare rival al său, Uber.

Gigantul american deţine o participaţie de 12% la Didi, ceea ce înseamnă că schimbările de valoare ale platformei chineze ar putea genera creşteri sau pierderi de sute de milioane de dolari pentru activele Uber.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close