Antena 3 CNN International News Două cazuri de Omicron, confirmate în Anglia. Noua variantă se extinde în Europa

Două cazuri de Omicron, confirmate în Anglia. Noua variantă se extinde în Europa

Două persoane infectate cu Omicron, nouă tulpină a virusului SARS CoV-2, au fost descoperite în Anglia, au anunţat sâmbătă autorităţile britanice.

Două cazuri de Omicron, confirmate în Anglia. Noua variantă se extinde în Europa
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    27 Noi 2021   •   17:10

Două cazuri de infectare cu varianta Omicron din sudul Africii au fost descoperite în Marea Britanie, a anunțat sâmbătă ministrul britanic al Sănătății, potrivit Sky News.

Secretarul pentru Sănătate a spus că testele direcționate vor fi desfășurate în zonele afectate (din Nottingham și Chelmsford), precum și secvențierea tuturor cazurilor pozitive.

Persoanele infectate cu Omicron s-au izolat împreună cu cei care locuiesc împreună cu ele. Cele două cazuri sunt legate, a precizat ministrul Sajid Javid.

Javid a spus că Malawi, Mozambic, Zambia și Angola vor fi adăugate pe lista roșie a călătoriilor a Regatului Unit, începând cu  ora 4 a.m, duminică.  Ministrul nu a exclus să fie anunțate și alte restricții.

„Am fost foarte clari că nu vom ezita să luăm noi măsuri dacă este nevoie”, a precizat Sajid Javid.

„Dacă v-ați întors de acolo în ultimele 10 zile, trebuie să vă izolați și să faceți teste PCR”, a scris el pe Twitter.

O țară care se află pe „lista roșie” înseamnă că rezidenții Regatului Unit, precum și cetățenii britanici și irlandezi care sosesc acasă din acel punct de plecare din lista roșie, trebuie să treacă pe propria cheltuială printr-o carantină hotelieră de 10 zile.

Prima dată, noua variantă a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în Europa, la o persoană din Belgia. Este vorba despre un pacient care recent a călătorit în străinătate, au anunțat autoritățile belgiene. Suspiciuni sunt și la doua persoane din Germania și Cehia.

Noua tulpină a virusului provoacă îngrijorare deoarece poate fi mai contagioasă decât varianta Delta.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close