Antena 3 CNN International News Alte două companii aeriene suspendă zborurile spre și dinspre Rusia

Alte două companii aeriene suspendă zborurile spre și dinspre Rusia

Încă două companii aeriene au anunțat că își vor suspenda zborurile către și dinspre Rusia.

Alte două companii aeriene suspendă zborurile spre și dinspre Rusia
Sursa foto: Getty Images/ Carl Court
de Cerasela Stafie    |    11 Mar 2022   •   08:34

Cele două companii aeriene sunt Air Astana din Kazahstan și Pegasus Airlines din Turcia.

Într-o declarație postată pe Twitter joi, Air Astana a transmis că ”regretă sincer să informeze că, din cauza retragerii acoperirii de asigurare pentru zborurile comerciale către, dinspre și peste Federația Rusă, toate zborurile sunt suspendate cu efect imediat”.

Pegasus Airlines a declarat că nu va efectua nicio cursă în perioada 13-27 martie, invocând riscuri operaționale și limitări impuse de sancțiunile europene.

Rusia rămâne din ce în ce mai izolată, pe măsură ce tot mai multe companii au anunțat că se retrag de pe piață. La începutul acestei luni, United Airlines, cu sediul în SUA, a declarat că avioanele companiei vor evita spațiul aerian rusesc.

Airbus a suspendat sprijinul pentru companiile aeriene ruse, în timp ce Boeing a declarat că a suspendat operațiunile majore la Moscova și și-a închis temporar biroul din Kiev. Majoritatea lumii occidentale a închis spațiul aerian aeronavelor rusești, inclusiv SUA.

La rândul ei, Moscova a interzis zborurile transportatorilor din zeci de țări. Aeroflot, cea mai mare companie aeriană a Rusiei, a suspendat toate zborurile în străinătate – cu excepția celor către Minsk, Belarus – potrivit agenției de presă de stat ruse RIA Novosti. Măsura a fost anunțată imediat după ce capacitatea operatorului deținut de guvern de a vinde locuri a fost paralizată, fiind eliminată din sistemul global de rezervări.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close