Antena 3 CNN International News Ce au pățit cei care au depus flori la Moscova, în memoria ucrainenilor uciși la Dnipro de o rachetă rusească

Ce au pățit cei care au depus flori la Moscova, în memoria ucrainenilor uciși la Dnipro de o rachetă rusească

Poliția din Moscova a reținut patru persoane după ce acestea au depus flori la un memorial improvizat din centrul Moscovei pentru victimele loviturii de sâmbătă din orașul ucrainean Dnipro, în urma căreia au fost uciși 45 de oameni.

Ce au pățit cei care au depus flori la Moscova, în memoria ucrainenilor uciși la Dnipro de o rachetă rusească
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2023   •   17:11

Informația este transmisă de un ONG rus pentru Drepturile Omului, OVD-Info, citat de CNN.

"Forțele de securitate au reținut două persoane care depuneau flori. Ceilalți doi cetățeni reținuți se aflau în apropiere. Toți patru au fost băgați în mașina poliției", a precizat OVD-Info pe canalul său Telegram.

Sursa citată a precizat că numele celor reținuți nu erau cunoscute de organizație la nivelul zilei de marți.

Aceștia au fost duși la secția de poliție Dorogomilovo din Moscova.

O avocată de la OVD-Info, Anastasia Kostova, a s-a deplasat la secția de poliție pentru a le oferi asistență, a menționat ONG-ul.

CNN, care precizează că nu a putut verifica aceste informații în mod independent, mai notează că statuia scriitoarei ucrainence Lesia Ukrainka, situată în centrul capitalei ruse, s-a transformat într-un memorial spontan pentru victimele masacrului de la Dnipro.

Autorități ucrainene: Atacul din Dnipro a lăsat cinci copii orfani

Atacul rusesc cu rachetă care a distrus, sâmbătă, un bloc de apartamente din orașul Dnipro a lăsat cinci copii fără părinți, conform celor comunicate, marți, de poliția ucraineană.

Este una dintre cele mai sângeroase lovituri cu victime civile de la începutul războiului.

"Cinci copii au rămas orfani. Trei dintre ei sunt în îngrijirea rudelor. Doi sunt în îngrijirea autorităților, pentru că nu au rude care să se ocupe de ei", a precizat Igor Klimenko, șeful Poliției Naționale din Ucraina.

Marți, 20 de persoane erau încă date dispărute în ruinele blocului pulverizat de o rachetă rusească despre care Kievul susține că este de tipul Kh-22, prevăzută cu un focos de o tonă și concepută inițial să scufunde portavioane.

Bilanțul parțial al morților a ajuns la 45, inclusiv șase copii.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close