Antena 3 CNN International News ISIS, atac armat în Israel: doi oameni au murit și șase au fost răniți

ISIS, atac armat în Israel: doi oameni au murit și șase au fost răniți

Doi membri ai grupării ISIS au realizat un atac armat în Israel, în orașul Hadera, la aproximativ 51 de mile nord de Tel Aviv. Doi oameni au fost uciși și șase persoane au fost rănite.

ISIS, atac armat în Israel: doi oameni au murit și șase au fost răniți
Sursa foto: CNN
de Cerasela Stafie    |    28 Mar 2022   •   16:27

Atacul a avut loc duminică, au declarat oficialii israelieni. Este al doilea de acest fel într-o săptămână și a coincis cu un summit regional de referință, care are loc în deșertul Negev din Israel, unde diplomați de top din Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Maroc, Egipt, Israel și Statele Unite se întâlnesc pentru a discuta probleme de securitate.

”Condamnăm atacul terorist de astăzi de la Hadera, Israel. Asemenea acte fără sens de violență și crimă nu au loc în societate. Suntem alături de partenerii noștri israelieni și transmitem condoleanțe familiilor victimelor”, a scris duminică, secretarul de stat al SUA Antony Blinken, aflat în Israel.

ISIS a revendicat atacul, potrivit SITE Intelligence Group, care a citat o postare a agenției de presă Amaq, afiliată ISIS. Amaq a postat o captură de ecran dintr-un videoclip care a circulat pe rețelele de socializare care arată doi bărbați mascați jurând credință liderului ISIS înainte de atac. 

Cei doi atacatori, care au fost împușcați și uciși de poliția israeliană, erau din orașul israelian cu majoritate arabă Umm al-Fahm din districtul de nord Haifa. Un purtător de cuvânt al poliției israeliene a declarat că agenții au tras în poliția locală din Hadera, ucigând doi trecători. 

"Cu puțin timp în urmă, doi teroriști au sosit pe strada Herbert Samuel din Hadera și au început să tragă în poliția locală. În urma împușcăturii, s-a stabilit decesul a doi trecători", a spus purtătorul de cuvânt al autorităților.

Centrul Medical Hillel Yaffe din Hadera a declarat că șase persoane au fost rănite în atac, dintre care două sunt în stare gravă.

Marți, un atacator arabo-israelian a ucis patru persoane într-un atac prin înjunghiere în orașul Beerșeba, din sudul Israelului, înainte de a fi împușcat mortal, potrivit poliției israeliene. Atacatorul fusese arestat anterior pentru sprijinirea ISIS.

×
Subiecte în articol: ISIS atac armat Israel
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close