Antena 3 CNN International News Jens Stoltenberg: NATO trebuie să ”se asigure că acest conflict nu se extinde dincolo de Ucraina”

Jens Stoltenberg: NATO trebuie să ”se asigure că acest conflict nu se extinde dincolo de Ucraina”

NATO are ”responsabilitatea de a se asigura că acest conflict nu se extinde dincolo de Ucraina”, a declarat secretarul general Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg: NATO trebuie să ”se asigure că acest conflict nu se extinde dincolo de Ucraina”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    08 Mar 2022   •   15:55

Stoltenberg a vorbit marți în cadrul unei conferințe de presă comună cu președintele leton Egils Levits, la Riga. El a remarcat că ”suferința pe care o vedem acum în Ucraina este îngrozitoare”.

”Avem responsabilitatea de a ne asigura că conflictul nu escaladează și nu se răspândește dincolo de Ucraina. Ar fi și mai periculos, distructiv și chiar mai mortal. Situația ar putea scăpa de sub control”, a spus Stoltenberg.

Ca răspuns la situația de securitate și pentru ”a se asigura că nu există loc de calcul greșit la Moscova”, NATO și-a ”întărit semnificativ” prezența în partea de est a alianței, a adăugat secretarul general al NATO.

"Avem 130 de avioane în alertă maximă. Peste 200 de nave din nordul înalt până în Marea Mediterană și 1000 de trupe suplimentare în regiune", a continuat acesta.

NATO va ”proteja și apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat”, a reiterat Stoltenberg. Până în prezent, Alianța a refuzat să se implice direct în conflict, refuzând inclusiv înființarea unei zone de excludere aeriană.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close