Antena 3 CNN International News Mama unui copil bolnav de autism a fost dată jos din avion, fără bagaje, din cauza măștii, în SUA

Mama unui copil bolnav de autism a fost dată jos din avion, fără bagaje, din cauza măștii, în SUA

O familie care călătorea împreună cu fiul autist a fost forțată să coboare din avion, înainte de decolare, de către reprezentanții companiei aviatice, anunță CNN.

Mama unui copil bolnav de autism a fost dată jos din avion, fără bagaje, din cauza măștii, în SUA
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2021   •   17:32

LaShauna Jethro, soțul său și Trey, băiatul de 17 ani al cuplului (foto), au fost protagoniștii acestui incident, care a avut loc duminică.

Trey, în vârstă de 17 ani, suferă de autism și nu poate vorbi, precizează sursa citată.

Familia se întorcea acasă, în Long Beach, California, după un weekend petrecut în St. Louis.

Ei au fost dirijați de personalul TSA (agenția americană responsabilă cu siguranța zborurilor, n.r.) în vederea îmbarcării cu prioritate.

Însă însoțitorul de bord al companiei Southwest nu le-a permis accesul la bordul avionului.

Motivul: adolescentul autist nu purta mască. Trey nu suportă masca și orice tentativă de a-l determina să o accepte nu a dus la niciun rezultat, spune mama sa.

"Am ajuns la ușa avionului iar însoțitorul de bord a spus 'nu, nu poate urca, trebuie să poarte mască", povestește LaShauna Jethro.

Presa americană relatează că regulamentul companiei SouthWest prevede excepții de la obligativitatea măștii în timpul zborului, dacă pasagerul sau tutorele completează o cerere în acest sens și prezintă o adeverință medicală care să justifice excepția.

Mama lui Trey, ea însăși asistent medical, i-a arătat însoțitorului de bord adeverința medicală și a încercat să-i prezinte și certificatul care atestă că fiul său este complet vaccinat.

Cei trei au fost lăsați să se îmbarce după ce femeia a sunat un post local de televiziune.

Ulterior însă, femeii i s-a cerut să coboare din avion, pe motiv că nu purta mască.

Acest motiv apare și în declarația oficială pe care compania a dat-o publicității în urma incidentului.

Însă LaShauna Jethro spune că a purtat mască tot timpul cât s-a aflat la bordul aeronavei.

Femeia susține că masca era prea mare și avea tendința să cadă de pe față, însă a continuat să și-o ajusteze cât timp a dialogat cu reprezentanții companiei aviatice.

"Sunt încă șocată și uluită că s-a întâmplat așa ceva. Nu știu ce altceva să fac, în afară de a sesiza problema la un nivel superior. Cum trebuie să procedăm pentru a ne asigura că facem ceea ce trebuie?" a declarat ea, conform CNN.

Femeia mai spune că bagajele familiei, inclusiv medicamentele fiului său, au rămas la bordul aparatului care a decolat spre California.

Familia a fost, în cele din urmă, reprogramată pentru un alt zbor, ce urma să decoleze luni dimineață.

×
Subiecte în articol: copil autist SUA Southwest
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close