Antena 3 CNN International News Mai mult de 200 de marinari au fost mutați de pe portavionul George Washington după un val de sinucideri misterioase

Mai mult de 200 de marinari au fost mutați de pe portavionul George Washington după un val de sinucideri misterioase

Mai mult de 200 de marinari au fost mutați de pe portavionul George Washington după un val de sinucideri în rândul echipajului, inclusiv 3 în mai puțin de o săptămână în aprilie.

Mai mult de 200 de marinari au fost mutați de pe portavionul George Washington după un val de sinucideri misterioase
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    04 Mai 2022   •   09:50

Portavionul cu propulsie nucleară este într-un proces de realimentare și revizie de ani de zile la șantierul naval din Newport News din Virginia. În ultimele 12 luni, șapte membri ai echipajului au murit, inclusiv patru prin sinucidere, ceea ce a determinat Marina să deschidă o investigație asupra atmosferei de la bordul portavionului.

Comandantul transportatorului, căpitanul Brent Gaut, a luat decizia de a permite marinarilor care locuiesc la bordul navei să se mute în alte locuri de cazare, potrivit unui comunicat al Naval Air Force Atlantic.

În prima zi a mutării, care a început luni, peste 200 de marinari au părăsit portavionul și s-au mutat într-o facilitate a Marinei din apropiere.

”Planul de mutare va continua până când toți marinarii care doresc să se mute în afara navei vor face acest lucru”, se arată în comunicat.

Pe portavion se află aproximativ 2.700 de marinari care lucrează la bord în timpul procesului de revizie, iar aproximativ 420 de marinari locuiesc la bordul navei. 

Comandamentul navei lucrează pentru a identifica marinarii care ar putea „beneficia și doresc serviciile de sprijin și programele de moral, bunăstare și recreere (MWR)” care sunt disponibile în facilitățile locale ale Marinei. Marina este în proces de a înființa „cazări temporare” pentru acești marinari, potrivit unei declarații anterioare a Naval Air Force Atlantic.

Rezultatele investigației Marinei privind decesele sunt așteptate săptămâna aceasta, a declarat amiralul John Meier, comandantul Forțelor Aeriene Navale SUA Atlantic.

„Am desemnat un ofițer de anchetă care să analizeze acest lucru și să cerceteze cauza. A existat un declanșator imediat? A existat o legătură între aceste evenimente?Mă aștept ca raportul să vină săptămâna aceasta și nu voi face presupuneri privind rezultatul acelui raport”, a spus Meier.

Ancheta este una dintre cele două pe care le conduce Marina SUA. Cea de-a doua investigație are „un domeniu de aplicare mult mai larg” și se concentrează pe „atmosfera și cultura de comandă”, a spus Meier.

După cele trei sinucideri din aprilie, la bordul navei au fost aduși psihologi, consilieri, și o echipă de intervenție specială, formată din 13 oameni.

Unul dintre marinari a fost găsit mort în 15 aprilie la bordul portavionului, iar ceilalți doi au fost găsiți în locații diferite în afara bazei militare, pe 9 și 10 aprilie.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close