Antena 3 CNN International News Doi morți și patru răniți după un atac armat într-un mall, în SUA

Doi morți și patru răniți după un atac armat într-un mall, în SUA

Două persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite, după ce un individ a deschis focul într-un centru comercial din statul american Idaho.

Doi morți și patru răniți după un atac armat într-un mall, în SUA
Sursa foto: Getty Images/ Stephen Maturen
de Cerasela Stafie    |    26 Oct 2021   •   13:04

Incidentul a avut loc marți, 26 octombrie, în jurul orei locale 13:50. Polițiștii au transmis că au fost informați printr-un apel de urgență că s-au tras focuri de armă și „cel puțin o persoană a fost împușcată și doborâtă.”

Mai multe echipaje s-au deplasat la fața locului, dar sarcina lor nu a fost una ușoară. Respectivul centru comercial are în jur de 153 de magazine și restaurante, iar oamenii legii le-au verificat pe fiecare în parte.

Au reușit să identifice o persoană care semăna cu descrierea primită telefonic. Între polițiști și atacator a avut loc un schimb de focuri, iar unul dintre ofiteri se numără printre persoanele rănite.

Polițistul este în afara oricărui pericol, fiind externat din spital după ce i-au fost tratate rănile. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile americane, suspectul a fost și el împușcat iar starea acestuia este una critică.

Nu au fost transmise informații cu privire la motivația din spatele atacului. Brad Little, guvernatorul statului Idaho, a declarat că incidentul este „de neconceput” și se roagă pentru oamenii care au fost răniți. El a mai adăugat că va sprijini investigațiile oamenilor legii.

Incidentele de acest fel sunt tot mai dese în Statele Unite ale Americii. Mulți sunt de părere că acestea sunt provocate de legile mult prea permisive cu privire la deținerea armelor.

×
Subiecte în articol: atac armat
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close