Antena 3 CNN International News Oficial de rang înalt din SUA, vizită-surpriză în Ucraina | "Nu există ascunzători pentru criminalii de război!"

Oficial de rang înalt din SUA, vizită-surpriză în Ucraina | "Nu există ascunzători pentru criminalii de război!"

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a făcut o călătorie neanunțată în Ucraina.

Oficial de rang înalt din SUA, vizită-surpriză în Ucraina | "Nu există ascunzători pentru criminalii de război!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    21 Iun 2022   •   17:38

Potrivit CNN, Graland s-a întâlnit, marți, cu procurorul general de la Kiev, Irina Venediktova, într-o zonă din teritoriul ucrainean situată în apropiere de granița cu Polonia.

Departamentului de Justiție al SUA a precizat că pe agenda discuțiilor celor doi oficial se află "eforturile Statelor Unite și ale altor țări de a ajuta Ucraina să identifice, să rețină și să judece acele persoane implicate în crime de război" comise pe teritoriul ucrainean.

Procurorul general al SUA anunțase că vine săptămâna aceasta în Europa pentru discuții cu liderii de pe continent pe tema agresiunii ruse în Ucraina.

Garland (foto) este ultimul dintr-o serie de oficiali de rang înalt din SUA care au călătorit în Ucraina.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și secretarul american al apărării, Lloyd Austin, s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev în aprilie.

O delegație a Congresului condusă de liderul minorității republicane din Senat, Mitch McConnell, a călătorit în capitala ucraineană câteva săptămâni mai târziu.

Procurorul general al SUA, mesaj pentru Kiev și Moscova

Alături de procurorul general ucrainean, Merrick Garland a spus că aduce la Kiev "sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru poporul Ucrainei, în contextul invaziei ruse, neprovocate și nedrepte".

"Statele Unite transmit un mesaj inconfundabil: nu există niciun în care să se ascundă (vinovații de crime de război).

Noi și partenerii noștri vom urmări toate căile disponibile pentru a ne asigura că responsabilii pentru aceste atrocități sunt trași la răspundere", a spus oficialul american.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close