Antena 3 CNN International News Papa Francisc, prima apariție publică de la intervenția chirurgicală. Suveranul pontif s-a rugat pentru poporul din Haiti

Papa Francisc, prima apariție publică de la intervenția chirurgicală. Suveranul pontif s-a rugat pentru poporul din Haiti

Papa Francisc și-a făcut, duminică, prima apariție publică de la operația chirurgicală la colon de săptămâna trecută.

Papa Francisc, prima apariție publică de la intervenția chirurgicală. Suveranul pontif s-a rugat pentru poporul din Haiti
de Adrian Iclozan    |    11 Iul 2021   •   16:24

Papa a stat 10 minute la balconul spitalului Gemelli din Roma.

"Mă bucur că pot țin rugăciunea de duminică, de astă dată de la spital. Vă mulțumesc tuturor. Am simțit forța apropierii și sprijinului din rugăciunile voastre. Vă mulțumesc din inimă", a spus papa, cu o voce care suna slab la început, potrivit presei internaționale.

Alături de Francisc, în balcon s-au aflat câțiva copii care sunt, de asemenea, internați și tratați în spitalul universitar catolic.

Papa a citit un text pregătit anterior și și-a sprijinit brațele pe un suport, inclusiv atunci când a ridicat mâna pentru a binecuvânta mulțimea adunată în fața spitalului.

El a descris șederea sa în spital drept o oportunitate de a înțelege "cât de important este un bun sistem sănătate, accesibil tuturor, așa cum este în Italia și în alte țări".

Poporul din Haiti și plasticul din oceane, menționate în rugăciunile Papei

"Nu trebuie să pierdem acest lucru valoros", a spus Francisc, adăugând cuvinte de laudă și încurajare pentru personalul medical din spitale.

Așa cum procedează de obicei duminicile, papa a vorbit despre evenimentele actuale, amintind, între altele, de asasinarea președintelui din Haiti.

El s-a rugat pentru ca poporul din Haiti să urmeze "calea păcii și armoniei".

Cunoscut militant pentru sănătatea mediului, suveranul pontif a cerut oamenilor să aibă grijă să aibă grijă de sănătatea mărilor și oceanelor și să nu arunce plastic în ape.

El a menționat, de asemenea, că duminica din 11 iulie marchează sărbătoarea Sfântului Benedict, patronul continentului european.

Vaticanul: Francisc se recuperează constant

Potrivit oficialilor de la Vatican, Francisc, în vârstă de 84 de ani, se recuperează constant după intervenția din data de 4 iulie, care a implicat îndepărtarea unei porțiuni de colon, îngustată în urma unei inflamații.

Merită amintit că, duminica trecută, Papa și-a ținut mai întâi rugăciunea, fiind operat ulterior în cursul zilei.

El nu a menționat atunci că urmează să fie supus intervenției chirurgicale.

Oficialii Sfântului Scaun nu au precizat când va fi externat suveranul pontif.

În dimineața următoare operației, un purtător de cuvânt de la Vatican a menționat că, potrivit celor din spital, este de așteptat ca Papa să rămână internat șapte zile, cu excepția apariției complicațiilor. 

×
Subiecte în articol: spital rugaciune
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close