Antena 3 CNN International News Patriarhul Kiril al Rusiei, discuție cu Papa Francisc despre conflictul din Ucraina

Patriarhul Kiril al Rusiei, discuție cu Papa Francisc despre conflictul din Ucraina

Patriarhul Rusiei Kirill a discutat miercuri despre situația din Ucraina cu Papa Francisc, a anunțat Biserica Ortodoxă Rusă într-un comunicat.

Patriarhul Kiril al Rusiei, discuție cu Papa Francisc despre conflictul din Ucraina
Sursa foto: Colaj: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    16 Mar 2022   •   19:00

”A avut loc o discuție detaliată despre situația din Ucraina. O atenție deosebită a fost acordată aspectelor umanitare ale crizei actuale și acțiunilor Bisericii Ortodoxe Ruse și ale Bisericii Romano-Catolice pentru a depăși consecințele acesteia. Părțile au subliniat importanța excepțională a procesului de negocieri în desfășurare, exprimându-și speranța pentru realizarea cât mai curând a unei păci juste”, se arată în comunicat.

”Papa Francisc și Patriarhul Kirill au discutat, de asemenea, o serie de probleme de cooperare bilaterală”, a mai transmis Biserica Ortodoxă Rusă.

Papa Francisc a făcut apeluri pentru pace în timpul războiului, s-a întâlnit cu ambasadorul Moscovei la Vatican, la ambasada Rusiei, și va ține o rugăciune extraordinară numită ”consacrare” pentru Rusia și Ucraina săptămâna viitoare.

Patriarhul Kirill a spus săptămâna trecută că acest conflict este o prelungire a unei ciocniri culturale fundamentale între lumea rusă mai largă și valorile liberale occidentale, exemplificată prin expresiile gay pride. Experții spun că declarațiile lui Kirill oferă perspective importante asupra viziunii spirituale mai ample a lui Putin despre o întoarcere la un Imperiu Rus, în care religia ortodoxă joacă un rol esențial.

La trei zile după ce Rusia a invadat Ucraina, patriarhul rus a ținut un discurs: ”nu trebuie să lăsăm forțele externe întunecate și ostile să râdă de noi, trebuie să facem totul pentru a menține pacea între popoarele noastre și, în același timp, să ne protejăm patria noastră istorică comună de acțiunile din exterior care pot distruge această unitate”.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close