Antena 3 CNN International News Patru oameni împușcați, în Washington. Atacatorul, cu ”configurație de tip lunetist”, s-a sinucis după ce a fost încolțit de polițiști

Patru oameni împușcați, în Washington. Atacatorul, cu ”configurație de tip lunetist”, s-a sinucis după ce a fost încolțit de polițiști

Au fost scene de groază în nord-vestul Washingtonului, vineri după-amiază, când un individ a început să împuște oamenii la întâmplare. Atacatorul se afla la etajul 5 al unei clădiri, iar autoritățile au transmis că avea o ”configurație de tip lunetist” și s-a sinucis, după ce a fost încolțit de polițiști.

Patru oameni împușcați, în Washington. Atacatorul, cu ”configurație de tip lunetist”, s-a sinucis după ce a fost încolțit de polițiști
Sursa foto: Twitter/NYpost
de Cerasela Stafie    |    23 Apr 2022   •   12:18

Un bărbat înarmat a împușcat trei adulți și o fată, într-o zonă în care se aflau mai multe unități de învățământ, în Washington, DC, vineri după-amiază. Individul și-a luat viața câteva ore mai târziu, când poliția a ajuns în apartamentul din care s-a comis atacul, au spus autoritățile.

Locuința se afla la etajul 5 al unei clădiri, iar atacatorul a tras fără discernământ în trecători, pe strada Van Ness, lângă Connecticut Avenue, în secțiunea de nord-vest a orașului, vineri, în jurul orei locale 15:20 (ora 22:20, ora României). Suspectul ar fi construit o ”configurație de tip lunetist” în interiorul apartamentului său, de unde oamenii legii au ridicat șase arme de foc și mai multe cartușe de muniție.

Două femei, un bărbat și o fetiță de 12 ani au fost răniți și internați în stare stabilă.

Suspectul pare să fi transmis în direct împușcătura pe rețelele de socializare, a spus poliția, dar a adăugat că filmările nu au fost încă ”autentificate”.

Șeful departamentului de poliție metropolitană, Robert Contee, a spus că părea că victimele au fost vizate aleatoriu în timp ce ”își făceau treburile... pe străzile din Districtul Columbia”.

”Atacul a avut o configurație de tip lunetist, cu un trepied, și această persoană, evident, intenționa să omoare și să rănească membrii acestei comunități”, a spus Contee reporterilor.

Oamenii legii nu cunosc până în prezet motivul din spatele atacului.  ”Suspectul despre care credem că este responsabil pentru acest lucru este acum decedat. El și-a luat viața în timp ce membrii MPD intrau în apartamentul în care se afla”, a conchis Contee.

×
Subiecte în articol: atac armat washington lunetist
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close